Vezeték nélküli telefon Skype-hoz

Az Asus bejelentette AiGuru S1 nevű vezeték nélküli Skype-telefonját, amely nemcsak beszélgetések lebonyolítására, hanem zenehallgatásra is alkalmas. Az eszköz a 802.11b/g protokollt használja az adatok átvitelére, ám nem csatlakoztatható tetszőleges Wi-Fi hálózathoz – a telefon egy Skype klienst futtató PC-vel a mellékelt Wi-Fi adapter, illetve szoftver révén tartja a kapcsolatot, előnye így a vezetékes vagy a Bluetooth csatolós eszközökhöz képest a nagyobb hatósugárban és sávszélességben mutatkozik meg.

Az AiGuru S1 monokróm kijelzője és billentyűzete is rendelkezik háttérvilágítással. Lehetséges normál Skype, valamint SkypeIn és SkypeOut hívások, konferenciabeszélgetések lebonyolítása is. A kijelzőn megjeleníthető a hívó fél azonosítója, mód van újrahívásra, gyorstárcsázásra, híváselutasításra és -várakoztatásra is. A készülék saját telefonkönyvvel és beépített üzenetrögzítővel bír, a kapcsolatok online státuszán belül azonban további megkülönböztetések nem láthatók.

Az AiGuru S1 zenehallgatásra is használható: a PC-n futó Windows Media Playert lehet távvezérelni segítségével; a zene a beépített hangszórón keresztül, kihangosítva vagy fejhallgatóval élvezhető. A Skype-telefon használata egyébként nem befolyásolja a PC-n futó DVD-lejátszó vagy játék hangját. Az AiGuru S1 mérete 117 x 46 x 23 mm, tömege 100 gramm; lítiumion akkumulátora mintegy 2,5 beszélgetési, illetve 25 óra készenléti időt biztosít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés