Hirdetés

Vezeték nélküli hanyattegér a Kensingtontól

A Pro Fit Ergo névre keresztelt újdonság vevőegység és Bluetooth kapcsolat segítségével is képes kommunikálni, miközben gondoskodik a helyes kéztartásunkról.

Hirdetés

A főleg a különböző műszaki eszközök biztonsági zárjairól ismert gyártó elérhetővé tette legújabb termékét, méghozzá egy hanyattegér képében, mely a hagyományos egerekkel ellentétben nem az eszköz mozgatásával, hanem a hüvelykujjunk alatt található, tisztítás céljából kivehető trackball segítségével képes a számítógép felé kommunikálni, hogy merre kívánjuk terelgetni a kurzort.


[+]

A Pro Fit Ergo Vertical Wireless Trackball elnevezésű modellt használva kezünk 60 fokos szögben pihenhet az asztalon, ezzel kényelmesebbé téve a munkát, miközben az egérgombok szempontjából nagyjából ugyanazt az elrendezést kapjuk, amit a már megszokott perifériánk esetében. A 34 mm átmérőjű trackball és a két irányba dönthető görgő mellett összesen 6 gombot kapunk, melyek működését a KensingtonWorks szoftveren belül szabhatjuk testre, továbbá az eszköz alján is találunk néhány kapcsolót, amik a három lépésben való DPI-állításban, a golyó kivételében, illetve számítógépünkkel történő párosításban segítenek.


[+]

Utóbbi két módon lehetséges, használhatjuk az egér aljába visszahelyezhető, 2,4 GHz-es frekvencián kommunikáló USB-s vevőegységet, valamint az arra alkalmas notebookok, asztali számítógépek vagy okostelefonok esetében Bluetooth kapcsolatot is létrehozhatunk, egyszerre legfeljebb két párosított eszközig. A tápellátásért két darab AA elemre lesz szükségünk, amelyekkel a gyártó állítása szerint akár a 18 hónapos üzemidő is elérhető, ezeket megtaláljuk a termék dobozában.

A Kensington Pro Fit Ergo Vertical Wireless Trackball már rendelhető például az Amazon webshopjából, 75 dolláros áron.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés