Hirdetés

Veszélyben a 17 hüvelykes Macbook Pro jövője?

Már kész tényként lehet kezelni, hogy az Apple hamarosan előáll az új Macbook Pro termékcsaláddal, melyek a hírek szerint a külső stílusjegyek alapján is megújulnak. Kérdés azonban, hogy születik-e még 17 hüvelykes verzió, ugyanis Ming-Chi Kuo szerint erre a modellre borzalmasan alacsony a kereslet.

Ming-Chi Kuo a múltban is sokszor eltalálta az Apple piacpolitikáját, és ezért is irányul a jóslataira ekkora figyelem. Az elemző szerint az Apple a legutóbbi negyedévben 3,1 millió notebookot értékesített, aminek közel a felét a 13 hüvelykes termékek adják. A fennmaradt részből nagyjából 1,1 milliós részt a Macbook Air termékek tesznek ki, míg a 15 hüvelykes Macbook Pro modellek félmilliós eladással tartják magukat. A 17 hüvelykes megoldásból viszont mindössze ötvenezer darab kelt el, és a legnagyobb Macbook Pro termékekre a kereslet negyedévről-negyedévre csökken, ami jelzés értékű lehet az Apple számára, hogy ez a kategória nem sokáig tartható életben. Ming-Chi Kuo úgy gondolja, hogy az Apple a termékskála idei átalakítása mellett a 17 hüvelykes Macbook Pro notebooktól búcsút vesz.

Arról nincs hír, hogy helyette lesz-e valami alternatíva, de valószínű, hogy nem, ugyanis a kereslet a méretesebb mobil masinák után a 15 colos tartományban ér véget. E méret fölött az igények drasztikusan csökkennek, ami egyrészt a magasabb árral, másrészt pedig a nagyobb kiterjedés okozta nehézkes hordozhatósággal magyarázható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés