Megreformálná a válaszidő kategorizálását a VESA

A ClearMR hitelesítés vágna rendet a gyártók által megadott, sokszor összehasonlíthatatlan adatok között.

Bár a monitorok tekintetében sokan figyelik a válaszidőre vonatkozó paramétereket, azt tudni kell, hogy ezek az adatok sokszor nem hasonlíthatók össze több gyártó között. Sőt, az esetek többségében a szürkéből-szürkébe váltáshoz szükséges idő van lemérve, ami leginkább egy marketingszámot ad, és nem lehet messzemenő következtetéseket levonni belőle.

Sokkal hasznosabb az úgynevezett MPRT paraméter, ami méri, hogy a kijelzőn a pixelek feketéről fehérre mennyi idő váltanak, és ez már ad egy alapvető információt a panellel elérhető elmosódás mértékére is, de nagyon nyers adatnak számít, mert nem veszi figyelembe a különböző, elmosódást csökkentő technológiákat.

Nyilván ezzel a piac együtt élt, de nem feltétlenül kell ennek így lennie, és a VESA be is jelentette a ClearMR specifikációt, ami egy hitelesítési rendszer alapján kategorizálná a megjelenő kijelzőket, méghozzá az alábbi képtáblázatban megadott szintek követelményei szerint.


[+]

A ClearMR azért hasznosabb opció, mert a tesztelést valós körülményeket szimulálva végzik, és figyelembe veszik a különböző, elmosódást csökkentő technológiákat is. Ez persze még így sem ad majd abszolút tökéletes eredményt, de a mostani lehetőségeknél sokkal jobban összehasonlíthatóvá válnak a kijelzők, pusztán a specifikációk alapján.

Fontos kiemelni, hogy a VESA egyelőre HDR-re nem végez ClearMR tesztet, de ezen a lehetőségen is dolgoznak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VESA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés