Veletech blog: Gyertek lányok kódolni!

Az Óbudai Egyetemen is érzik, hogy a lányokra nagy szükség van az informatika területén is. Nem véletlen tehát, hogy a „Lányok, gyertek kódolni” akciót továbbra is kiemelt feladatként tekinti az iskola. Hogy kedvet csináljanak a gyengébbik nem képviselőinek is, fél-, illetve egynapos, mi több, még egy 10 hetes programban is részt vehetnek, ingyen. Az oktatásban a Microsoft keze is benne van, a cég (mint az iparágban jellemző) kézzel-lábbal kap a tehetséges informatikusok után.


[+]

A BME UNI standján 3D nyomtatóval, illetve a már elkészült produktumokkal is találkozhatnak a kilátogatók. A felsőbb évesek – úgy tűnik – a drónokat kedvelik leginkább, ezekből több is ki van állítva. Természetesen ezeket már diákok tervezték, nyomtatták.

Sajnos kipróbálni nem tudtuk a motoros példányokat (technikai malőr, nem volt távirányító), de akadnak teljesen mechanikus úton röppályára állítható darabok is, ezeket boldogan küldik fel a levegőbe a látogatók kérésére.

Igaz, hogy erősen kampányolnak a nemek kiegyenlítéséért az egyetemen, de azért a srácokat sem zavarják el. Aki szeretné, apró emléket is hazavihet, aztán évek múltán büszkén mutogathatja, hogy ez a darab olvasztott műanyag még a 3D nyomtatók hőskorából való, amikor még az ember nem autógyártási lincencet vett, hogy otthon, saját maga nyomtassa ki járművét, hanem még autószalonban kész termékként vásárolták az ilyesmit. Ez a darabka történelem még sokat érhet egyszer!

Azóta történt

Előzmények