Veletech: az ASUS sem vetette meg az extrém tuningot

A Gigabyte extrém tuning standja mellett az ASUS is meghajtott pár PC-s hardvert a Veletech rendezvényen, ráadásul mindkét napon, aminek hála két konfiguráció is előkerült, de ne rohanjunk ennyire előre.

Az ASUS standján Achill3uS, jones965 és Brekk ügyködött. Az első napon két darab ASUS Maximus VIII Extreme alaplap került elő, szintén két darab válogatott Intel Core i7-6700K mellett. Az egyik konfigurációba egy referencia NVIDIA GeForce GTX 980 Ti, míg a másikba egy Matrix variáns került.


[+]

Az első nap nehéznek bizonyult, mivel az egyik konfiguráció nem akart 6 GHz fölött működni, de a másikkal sikerült elérni a 6250 MHz-es órajelet. A legjobb eredmény 72104 pont volt a 3DMark 05 tesztben, amit 6200 MHz-es processzorórajellel és egy finomabb VGA tuninggal sikerült elérni, ami 1268 MHz-es mag- és 7412 MHz-es effektív memória-órajelet jelentett. Folyékony nitrogén az első nap csak a processzorra került.


(forrás: PH! fórum) [+]

A második napon egy ASUS Rampage V Extreme került elő az Intel Core i7-5960X társaságában, és itt már az előzetes tervek szerint komolyabban munkára lett volna fogva az ASUS GeForce GTX 980 Ti Matrix VGA. Az idő rövidsége miatt számos problémát kellett menet közben megoldani, de a nap végére sikerült összehozni egy megfelelő eredményt, így az említett konfiguráció a 3DMark Fire Strike tesztben 20132 pontot ért el, míg a 3DMark Vantage esetében 79057 pontra futotta. Mindkét esetben 5,4 GHz közelében dolgozott a processzor, míg a VGA magórajelét valamivel 1600 MHz fölé sikerült vinni, a videomemória pedig effektív 8 GHz környékén járt.

Sajnos az aktuális magyar rekordokat egyik napon sem sikerült megdönteni, de így is nagyszerű eredmények születtek. Az eseményről Achill3uS bővebb beszámolót is írt, ami az alábbi linken érhető el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt