Vélemény: a SteamOS lekési a kínálkozó piaci rést?

A SteamOS folyamatos csúszásával a Valve hardverpartnerei kellemetlen helyzetbe kerülnek, hiszen már szeretnének pénzt látni a koncepcióból. Számos érintett a SteamOS-hez tervezett gépét Windows 8.1-gyel adta ki, amivel természetesen elveszett a termék lényege. Ezek a megoldások szimpla PC-k, de az eladhatóság érdekében a konzol jelzőt használják a gyártók.

Hirdetés

Az elemzők és a gyártók szerint a Valve lekési a kínálkozó piaci rést, vagy már le is késte azt, így a SteamOS nem lesz több egy Linux disztribúciónál, ami persze így is hasznos, de nehéz lesz rá felépíteni egy átgondolt üzleti stratégiát.

A gyártók egyébként már inkább azon az állásponton vannak, hogy a SteamOS-t nem telepítik fel előre, vagy ha igen, akkor is csak a Windows mellé, amolyan dual bootos koncepcióként. Ennek valószínűleg köze lehet ahhoz, amire a Microsoft már készül a Windows 10-zel. A gyártók erről ugyan konkrétumokat nem árultak el, de megtudtuk, hogy többen nagyon reálisnak tartják a Microsoft PC-s terveit.

Információink szerint a redmondi óriáscég számára tényleg nagyon fontosak lesznek a PC-s játékosok, de egy egészen új irányzat keretében, ami elvileg több PC eladását eredményezheti. Erre vonatkozóan egyelőre annyi biztos, hogy a PC nem az Xbox One alternatívája, hanem annak kiegészítése lesz. Ezzel számos hardvergyártó támogatást megnyerte a Microsoft, jelentsen bármit is ez a koncepció.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés