Vegyesvállalatot alapít a Sony és az NEC

Hirdetés

Egy új, számítógépekbe szerelhető optikai egységeket gyártó vegyesvállalat alapjait tette le a Sony Corporation és az NEC Corporation egy a napokban aláírt, a további együttműködést rögzítő szándéknyilatkozatával. Az újonnan létrejövő vállalat a két cég reményei szerint a világ legnagyobb optikai egységeket előállító konszernje lehet.

A megállapodás szerint a 2006 április elsején startoló vegyesvállalat 55 százaléka lesz a Sony tulajdonában, míg a maradék 45 százalék az NEC-nek jut. A vállalatok vezetői optimistán tekintenek a jövőbe, hiszen alapvetően mindkét cég más-más területen alkot kiemelkedőt: míg a Sony elsősorban az optikák gyártásában jeleskedik, addig az NEC a CD-írók és DVD-írók működéséért felelős vezérlőprocesszorok terén alkot kiemelkedőt, így a két cég erőit összpontosítva minden korábbinál versenyképesebb termékekkel lepheti meg a piacot.

A vegyesvállalatok létrejötte mindazonáltal egyáltalán nem tekinthető szokatlan jelenségnek ebben a szegmensben; 2000 novembere óta ilyen együttműködés keretén belül létezik a Hitachi-LG Data Storage Inc, de ilyen elven jött létre 2004 áprilisában a Toshiba Samsung Storage Technology Corporation is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés