Végre megrendelhető a Sony nagyméretű e-bookja

Hirdetés

Már korábban is említést tettünk a Sony nagyméretű e-bookjáról, a Reader Daily Editionről, de akkor még úgy tűnt, hogy a készülék mér szeptemberben a boltok polcaira kerülhet. Nos, nem így történt. Most azonban már tényleg megrendelhető az olvasó, így a karácsonyfa alá már nem kerülhet oda, de legalább januárra megérkezik.

Az új modell csupán 340 grammot nyom, a mérete pedig 206 x 127 x 15 mm, azaz, ha zsebre nem is vágható, de könnyen hordozható, egy kisebb hátizsákba vagy közepes kézitáskába is befér. A Reader Daily Edition fantázianévvel és PRS-900BC típusszámmal ellátott e-bookot 7,1 hüvelykes, 1024x600 pixel felbontású monokróm érintőképernyővel szerelték föl, ami 16 árnyalatot képes megjeleníteni, és erős napfényben is jól olvasható marad. 1,6 GB belső memóriával rendelkezik, ez akár könyvek százainak a tárolására elég, de a beépített, Memory Stick Duo és SD kártyákat kezelő olvasó segítségével ez a kapacitás tovább bővíthető.

Rendelkezik HSDPA modemmel is, ennek segítségével könnyen rá lehet csatlakozni a vezeték nélküli hálózatokra. A készülék akkumulátora akár 12 000 oldal megjelenítését is lehetővé teszi egy feltöltéssel, ennyit pedig ritkán olvas az ember egyhuzamban. Kezeli a DRM, EPUB, PDF, TXT és RTF fájlokat, de képes lejátszani az MP3 vagy AAC formátumú zenéket, illetve megjeleníti a JPG-be, PNG-be, GIF-be vagy BMP-be kódolt képeket is. A Sony Reader Daily Edition már most megrendelhető, de a kiszállításra legalább január 15-ig várni kell, 400 dollárt kell érte kifizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés