Végre, jó hírek a VR világából!

A teljes hardveres és játékszoftveres iparág óriási kampányolás után a vártnál hűvösebb fogadtatásban részesült a virtuális valóság. Az Oculus Rift és a HTV Vive sem hozta azokat az eladási számokat, amiket vártak tőle. Igaz a Samsung a lényegesen egyszerűbb Gear VR-rel tarolt, de ezen az olcsóbb eszközön sokkal kisebb bevételt lehet realizálni, ráadásul sok esetben csökkentett áron – akár majdnem ingyen – adták felsőkategóriás okostelefonok mellé.

Jó hírekkel szolgálhat a Sony, amely októberben indította útjára a PlayStation VR-t. Az első hat hónapra – ami áprilissal ér véget – egymillió eszköz eladását tervezték, a New York Times információja szerint már most 915 ezer darabnál tartanak. Ennél valamivel kevesebbet adtak el világszerte az Oculus Riftből és a HTC Vive-ból együttvéve. A siker kulcsa minden bizonnyal a kedvezőbb ár és a mintegy ötvenmilliós felhasználói bázis (ennyi PS VR-rel kompatibilis Sony konzol van a piacon). Hiszen a Vive és a Rift vezérlőkkel kiegészített csomagja is 799 dollárba kerül az amerikai piacon, míg a PlayStation VR-t 499 dollárért kínálják, és hasonlóak az arányok a világ többi részén is, ahol a PS VR-t már bevezették. Ráadásul a konkurensekhez kell még egy jó drága számítógép is, míg a Sony megoldását a lényegesen olcsóbb konzol is meg tudja hajtani.

Tovább nehezíti majd a PC-s VR headsetek sorsát a Microsoft, amely nyáron tervezi bemutatni a saját virtuális valóságot támogató megoldását, amit jelenleg Project Scorpio néven emlegetnek (ami aztán vagy kapható lesz, vagy nem).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés