Végletes modellekkel frissült a Core Duo választék

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a Core 2 Duo processzorok hamarosan átveszik a korábbi modellek szerepét a gyártó termékpalettáján, az Intel a minap csendben frissítette a hordozható számítógépekbe szánt, Yonah kódnevű Core Duo mobil processzorainak választékát. A gyártó már ezen a héten megkezdi az új CPU-k szállítását, ezek a modellek lesznek jó eséllyel a Core Duo termékcsalád utolsó újdonságai.

A mostantól szállított új típusok egyike éppen a korábbi csúcsmodell szerepét veszi majd át, így főleg asztali gépeket helyettesítő noteszgépekbe kerülhet majd a Core Duo T2700 típusjelzésű, 2,33 GHz-es órajelen ketyegő példány. A 65 nanométeres csíkszélességgel készülő kétmagos processzor elődjéhez hasonlóan 667 MHz-es FSB-t kíván majd, mindemellett tipikus fogyasztása is ahhoz hasonlóan alakulhat. Az új CPU-hoz minimum ezerdarabos tétel vásárlása esetén darabonként nettó 637 dolláros listaáron juthatnak hozzá a gyártó partnerei.

A világ legalacsonyabb fogyasztású kétmagos mobil CPU-ja is megérkezett a csúcsteljesítményű modellel egyetemben; az ultraalacsony feszültséget kívánó Core Duo U2500-as típus 1,2 GHz-en jár, 533 MHz-es FSB-t kíván, és a nagyobb testvérekhez hasonlóan 2 MB megosztott másodszintű gyorsítótárral bír. Az újdonság rekord alacsony étvággyal rendelkezik, így a CPU normál használat mellett beéri kevesebb mint 1 wattnyi áramfelvétellel, mindemellett maximális fogyasztása is mindössze 9 watt. A Core Duo U2500-ös típus ezerdarabos tételben nettó 289 dollárért vásárolható meg a gyártótól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés