Van másik - Panasonic SV-SD05 SD-audiolejátszó

Hirdetés

Ez a levélbélyeg méretű memóriakártya ma már több mint két órányi zenét tud tárolni, és a szokásos MP3 és az ennél jobb minőségű, különböző tömörítésű, AAC formátumok lejátszására egyaránt alkalmas. Másik előnye a hagyományos hordozható lejátszókhoz képest, hogy az SD-rendszerben nincsenek mozgó alkatrészek. Nemcsak a használattal, de a rázkódással szemben is ellenálló.

Az SD-audiolejátszó súlya mindössze 92 gramm, és összecsukott állapotban nem nagyobb 7,9x10,9x5 centiméternél. Saját tokjában bárhová elvihető. Kompakt kialakítása ellenére a lejátszó többféle funkciót kínál, használata egyszerű. Az összes kezelőszerv a tárolt zeneszámok címeit mutató LCD-kijelzővel, a hangerőszabályzóval, a Play/Stop és a Skip/Search gombokkal, valamint a Hold funkcióval együtt a fejhallgató jobb oldalán kapott helyet. Az S-XBS mélyhangerősítő is itt kapcsolható be. A jó minőségű hang a 20 hertztől 20 kilohertzig terjedő frekvenciatartománynak köszönhető.

E mobil zenehallgatás forrása az új SD-memóriakártya. A fejhallgatóba behelyezhető 64 MB-os változat 64 percnyi 128 kilobit/másodperc (kb/s) tömörítésű CD-minőségű zenét tud lejátszani. Más tömörítési arányok is választhatók, így a felvételi kapacitás akár a 130 percet is elérheti. A fix memóriával ellátott MP3-lejátszókkal ellentétben az SD-technológia gyakorlatilag korlátlan zeneélvezetet biztosít, a memóriakártya ugyanis rendkívül könnyen kicserélhető más zenei programokat tartalmazó kártyákkal.

A termékhez adott USB olvasó/író segítségével, valamint a Real Jukebox kísérőszoftverrel az SD-memóriakártya bármikor felülírható. A Secure Digital Music Initiative (CPRM) másolásvédelmi szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a felhasználó a szerzői jogvédelem alatt álló zenei fájlokat teljesen törvényesen másolja át az internetről vagy CD-ről. Ilyenkor választani lehet a jól ismert MP3 formátum és az új Advanced Audio Coding (AAC) között. Az AAC-t az MP3-szabvány alapján fejlesztették ki, és kompatíbilis a jelenleg rendelkezésre álló valamennyi kódolási lehetőséggel. Sok nagy zenei cégek döntött az AAC-formátumban tömörített a letölthető zenék mellett; míg az USA-ban és Japánban más alkalmazások mellett ezt a formátumot is használják a digitális rádiózásban. Ebben a zenei formátumban szinte korlátlan repertoár áll a felhasználó rendelkezésére az interneten. Az MP3-formátumhoz képest az AAC jobb, CD-hez közelibb hangminőséget ad. Ez a formátum továbbá 30 százalékkel kisebb memóriakapacitást és kisebb sávszélességet igényel.

A lejátszó LR03 elemről vagy újratölthető akkumulátorról működik. Az SV-SD05 SD-audiolejátszó 149.990- forint ajánlott fogyasztói áron kapható.

(Panasonic Magyarország Kft.)

Azóta történt

  • Két új MP3-lejátszó

    Egy amerikai cég merevlemezzel, színes kijelzővel és MP3-enkóderrel egybeépített MP3-lejátszókat jelentett be.

Hirdetés