Változik az Intel 320 SSD-k jótállása, kifut az X25-M

Hirdetés

Az Intel bejelentette, hogy a nemrég piacra dobott Intel 320 szériába tartozó SSD-k garanciális idejét 3-ról 5 évre változtatják, mely visszamenőleg érvényes minden eladott tárolóra, nem csak azokra, melyek ezután kerülnek értékesítésre. A gyártó szerint a harmadik generációs meghajtó megbízhatósága teszi lehetővé ezt a lépést, amit alátámaszt egy friss RMA tanulmány is, mely szerint az Intel SSD-k RMA rátája (azaz a garanciában visszaküldött egységek %-os értéke az összesen értékesített darabszámhoz képest) 0,3%, míg a többi gyártó ettől elmarad – Kingston 1,2%, Crucial 1,9%, Corsair 2,7%, OCZ 3,5%.

Érdemes megjegyezni, hogy az 510-es széria korlátozott jótállási ideje ezzel szemben változatlan marad. Ez magyarázható azzal, hogy míg az 510-es család 34 nm-es Intel NAND flash chipekre és Marvell vezérlőre épül, addig a teljesen Intel alapokon nyugvó és további, memóriahibák kivédésére szakosodott funkcióval ellátott 320-as egy megbízhatóbb darab, ráadásul vezérlője az X25-M-ben már bizonyított.

Apropó, X25-M: már hónapok óta számítani lehetett rá, de az Intel most hivatalosan is bejelentette, hogy megszünteti az X25-M, X25-E és X25-V típusú SSD-k gyártását, az utolsó szállítmány pedig 2011. november 15-én hagyja el a gyárakat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés