Hirdetés

Változások az AMD referencia ajánlásaiban...

Hirdetés

Az AMD legújabb referencia leírásában találni egy új kitételt, ami elsőre talán fel sem tűnik. Ez pedig nem más, mint a processzorfoglalat körül elhelyezkedő 4 lyuk eltűnése, mely segítségével könnyen lehet rögzíteni vízhűtő blokkot, vagy a Swiftech MCX462-höz hasonló méretű, nehéz hűtőket.

Persze a tuningos társadalom jogosan van felháborodva. Az eddig kiválóan használható (amúgy élvonalbeli) Alpha és Swiftech hűtők mehetnek a polcra, az új alaplap vásárlása új hűtőt is megkíván. A vízhűtéssel rendelkezőknek pedig nem marad "kapaszkodójuk", elvégre a nehéz blokkot mindig e 4 furat segítségével rögzítették.

Viszont nem biztos, hogy ilyen könnyen megszabadul az AMD a "lyukas alaplapoktól". A nagyobb gyártók már nyilatkoztak, persze nem hivatalosan: a lyukak megmaradnak, mivel elvárják tőlük a vásárlók, és különben is, sokkal kelendőbbek lesznek a "lyukas" alaplapok, mint a referencia alapján gyártott típusok.

Tehát most még nem kell aggódni, de könnyen lehet, hogy az AMD fityiszt mutat a tuningosoknak. Erre utal az is, hogy a következő procikon már valószínűleg nem lehet kioldani a szorzózárat, és a P4-hez hasonlóan csak az alaplapi frekvencia növelésével lehet plusz MHz-ekhez jutni. :((

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Hirdetés