Hirdetés

Üzemanyagcellás szünetmentesítési megoldás adatközpontokhoz

Hirdetés

Az American Power Conversion (APC), az informatikai infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító megoldások piacvezető szállítója bemutatta új, integrált üzemanyagcellás InfraStruXure megoldását, valamint az InfraStruXure részegységeinek új termékcsaládját. Az új architektúra és az új egységek a korábbiaknál gyorsabb és költséghatékonyabb megoldást kínálnak a magas teljesítménysűrűségű informatikai környezetekben.

Az APC InfraStruXure terméke a fizikai infrastruktúrák áramellátási, hűtési, menedzsment és szolgáltatási problémáira ad választ rack alapú, skálázható kivitelben. Az új, 30 kW teljesítményű InfraStruXure architektúrában polimer-elektrolit-membrán (PEM) üzemanyagcellák találhatók. A PEM üzemanyagcellákban palackozott hidrogén tárolja és szolgáltatja az energiát, a folyamat mellékterméke kizárólag hő és víz. A megoldás skálázható, modulonként 10 kW-os teljesítményt nyújt. Az új rendszer leginkább olyan környezetekbe ajánlott, ahol az építési szabályok vagy létesítménybővítési lehetőségek, esetleg a szigorú környezetvédelmi előírások kizárják az eddig használt megoldásokat. Az integrált üzemanyagcellás technológia további előnye, hogy élettartama vagy tíz év, vagy több mint 5000 újraindítás, helyigénye pedig kisebb, így a beruházás és üzemeltetés összköltsége alacsonyabb.

„Az APC folyamatosan fejleszti rendszereit, hogy mindinkább növelni tudja a hálózat-kritikus fizikai infrastruktúrák rendelkezésre állási idejét. Az APC úttörő ezen a területen is: az új InfraStruXure rendszer az első gyakorlati példa, amelynek során üzemanyagcellás megoldást alkalmaznak adatközpontok alkalmazásainak meghosszabbított üzemeltetésére” – nyilatkozta Bíró Viktor, az APC magyarországi képviseletének értékesítési vezetője.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés