Útjára indul a Zotac gamer-márkája

Sokat nem agyaltak a márkanéven, az ugyanis Zotac Gamer lett, az első termék pedig egy dizájnos PC, a MEK1.

A piaci folyamatokat látva nyilvánvaló, hogy a hardvergyártók túlélési stratégiájának egyik kötelező eleme a gamerek piacának meghódítása kell legyen. Ez több esetben külön almárkák bevezetésével történik, ennek köszönhető a ROG, a Predator, az Aorus és egy sor más név megjelenése is. A Zotacnál láthatóan nem agyalták túl a dolgot, a most bemutatkozó, játékosokat megcélzó márkanevük a Zotac Gaming lesz, ennek debütálásként pedig egy vékony PC-t, a MEK1-t dobják piacra.


[+]

A 416 x 118 x 419 mm-es méretekkel rendelkező, tehát mininek azért nem nevezhető, egyedi dizájnú házba a csúcsmodellben mini-ITX alaplap Core i7-7700-as processzor és GeForce GTX 1070 Ti grafikus kártya került, ezek mellett pedig 16 GB RAM, illetve egy 240 GB-os NVMe SSD-ből és 1 TB-os, 2,5”-es HDD-ből álló háttértár-kombináció teljesít szolgálatot. Tápellátásról egy 450 wattos, 80 Plus hatásfokú SFF tápegység gondoskodik, a hátoldalon pedig két darab gigabites Ethernet, a Wi-Fi adapter antennái, hat USB 3.1 Gen 1, két USB 2.0, illetve a szokásos 7.1-es analóg és optikai digitális hangkimenet található. Kijelzők felé a grafikus kártya biztosít egy HDMI 2.0b, egy DL-DVI-D és három darab DisplayPort 1.4-es portot. Az olcsóbb változat annyiban tér el, hogy Core i5-7400-at és GeForce GTX 1060 6 GB-ot kapunk.

Kötelező tartozék még természetesen a fehérben és feketében is elérhető gépházat körülölelő LED csík, és készül olyan verzió is, amelyhez LED-es, mechanikus billentyűzet és egér is tartozik majd. Pontos ár és elérhetőség egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Előzmények

Hirdetés