Univerzális töltő utazóknak: FSP NB Q90 Plus

Még az idei CeBIT kiállításon volt látható először az FSP NB Q90 Plus jelzéssel ellátott univerzális adaptere, mely cserélhető fejének köszönhetően (melyből 9-féle áll rendelkezésre) szinte bármilyen márkájú notebook töltésére alkalmas, de a termék hivatalos bejelentése csak most történt meg. A korábban is létező NB Q90 Plus változatra USB kapu is került, így már nem csak notebookok töltésére alkalmas, hanem ezen keresztül bármilyen eszközt (telefont, MP3 lejátszót stb) feltölthetünk, melyen van USB port és támogatja az USB-s tölthetőséget.

Az FSP Group persze már régóta gyárt univerzális töltőket, de a Q90, ahogy nevében is benne foglaltatik, 90 wattos teljesítmény leadására képes, ennek ellenére mérete és tömege az átlagos nagy teljesítményű töltőkhöz képest sokkal csekélyebb: előbbi 135 x 72,5 x 18,9 mm, utóbbi pedig 215 gramm. Ezekből az adatokból látszik, hogy ezt a töltőt kifejezetten a sokat utazók igényeire szabták, mert könnyen elfér a táskában és a kábelrendezőnek köszönhetően gyorsan, kényelmesen elcsomagolható vagy éppen elővehető.

Az OVP, OCP, OTP és SCP védelemmel ellátott aktív PFC-s adapter hatásfoka a Plus nélküli verzióhoz képest javult (87 helyett legalább 90 százalékos hatásfokkal működik). Maximális kimeneti teljesítménye 19 volton 4,47A, az újonnan beépített USB porton keresztül pedig 1A leadására képes 5,1 voltos feszültség mellett. A töltő természetesen egyszerre és külön-külön is képes tölteni a notebookot és az USB-re csatlakoztatott eszközt.

A Q90 Plus rózsaszín, fekete és fehér színekben lesz megvásárolható, de ára egyelőre nem ismert. A plus nélküli változat jelenleg 64,99 dollárba kerül, tehát ennél valamivel magasabb vételárra számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés