Még idén elérhető lesz a Unigine 2.0 kiadásra jelölt verziója

A Unigine néven ismert videojáték-motorról sok olvasónknak a Heaven és a Valley nevű tesztprogram jut eszébe, de a rendszer a játékok piacán is bemutatta már tudását az Oil Rush című szoftverben. Összességében azonban túl sok figyelmet nem generált a megcélzott fejlesztőknél, így a vállalat korábban az ipari szimulációs feladatokra kezdett koncentrál, ami egy érthető döntés volt, hiszen a Unigine motort eleve több cég licencelte ilyen célra. Ez az irány bejött, hiszen a Unigine így kifejezetten ki tudta szolgálni az érdeklődők igényeit a Unigine Sim csomaggal, de a háttérben régóta készült a Unigine 2.0, amely egy alapos ráncfelvarrása az eredeti rendszernek.

A vállalat teljesen áttér a PBS-re, és ez lesz az alapértelmezett anyagmodell. A kompatibilitás érdekében a Unigine eredeti modellje sem tűnik el, de alapvetően cél a fizikai alapú árnyalásra való teljes átállás. Ez persze a licencelőktől is igényli a munkát, tehát nem fog azonnal megtörténni, de mindenképpen ez a jövő.


[+]

A Unigine 2.0 támogatni fogja a virtuális valósághoz tervezett rendszereket is, illetve számos alapvető optimalizálást kapott, melyek a jobb teljesítményt és a hatékonyabb működést célozták meg. A vállalat az augusztusi SIGGRAPH alkalmával bemutat egy új demonstrációt, elsődlegesen a PBS előnyeit kihangsúlyozva, amelyre később érkezhet akár új tesztprogram is. Utóbbi még nincs hivatalosan eldöntve, illetve megerősítve, de eddig minden prezentált technikai demonstrációra érkezett tesztprogram, és valószínű, hogy most sem lesz majd másképp.

Temporális élsimítás kikapcsolva és bekapcsolva Temporális élsimítás kikapcsolva és bekapcsolva
Temporális élsimítás kikapcsolva és bekapcsolva [+]

Szintén a tervek között szerepel egy új, temporális élsimítás kidolgozása, amely az MSAA-nál jobb munkát végezhet kevesebb erőforrásigénnyel. Ez csak később kerül beépítésre, de a vállalat már mutatott róla képeket, amelyek meggyőzőek.

A Unigine 2.0 újításai természetesen a Unigine Sim csomagon belül is feltűnnek majd. Az egyelőre béta állapotban lévő motort természetesen már lehet licencelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés