Ultra minőségi szinttel frissül a 3DMark

Az aktuális 3DMark még az előző esztendő első negyedévében jelent meg, és azóta is ezt a programot frissíti a Futuremark. A 4K-s kijelzők és a hardverek fejlődése mellett elérkezett az idő, hogy az eredeti Fire Strike tesztsor kiegészüljön egy új minőségi szinttel, így már nem az Extreme, hanem az Ultra opció számít a legjobbnak.

Hirdetés

Az Ultra minőségi szint behozza a 4K-s felbontást, illetve nő a geometriai részletesség is, vagyis egy alapvető továbbfejlesztésről van szó. Ez persze fájni fog a mai hardvereknek, így leginkább diavetítésben részesülnek majd a felhasználók.

Fontos kiemelni, hogy a 4K-s felbontás használata nem követel 4K-s kijelzőt. A program fel van készítve arra, hogy belsőleg számolja ki a kívánt részletességet, azaz akármilyen kijelzővel lefut és a teszt végén pontozza is az adott konfigurációt. Van azonban egy követelmény amit be kell tartani, ugyanis az Ultra minőségi szint minimum 3 GB VRAM-ot igényel egy grafikus processzor mellé.

Az új 3DMark verzió letölthető az alábbi oldalról. Az Ultra minőségi szint futtatáshoz minimum az Advanced Edition verzióra van szükség, amelyért 24,95 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés