Hirdetés

Újra lesz hivatalos grafikus meghajtó a Kaby Lake-G-hez?

Az Intel a saját fórumán jelentette be, hogy megegyeztek az AMD-vel, aminek a Hades Canyon NUC-ot választó vásárlók örülhetnek.

Az Intel még 2019-ben jelentette be, hogy befejezi a Kaby Lake-G gyártását, amely abból a szempontból volt különleges a vállalat termékskáláján, hogy az AMD szállította hozzá a grafikus vezérlőt. Erre épül ráadásul a játékosoknak szánt, Hades Canyon nevű NUC, amelyhez az Intel eleinte bőszen adta is ki a szoftvereket, majd később az AMD vette át egy rövid ideig a terméktámogatást, de akkor már nem hivatalos formában. Az előző év közepétől viszont ez a lehetőség is megszűnt, így a Windows 10 2004-es verzióját telepítve a Hades Canyon tulajdonosai hoppon maradtak, lényegében az Intel elvette tőlük a tokozásra pakolt dedikált grafikus vezérlőt, így csak a rendszerük IGP-jét tudták használni.

A Santa Clara-i óriáscég számára ez azért is nehezen védhető helyzet, mert eredetileg 5 évre ígérték meg az azonnali, úgynevezett "day 0" terméktámogatást, amit egyértelműen nem teljesítettek. Ugyanakkor hamarosan változások jönnek, mivel az Intel a saját fórumán belül jelentette be, hogy megegyeztek az AMD-vel a terméktámogatásról, így még ebben a negyedévben kiadnak egy kompatibilis meghajtót a Hades Canyon NUC egyelőre porosodó Radeonjához.

Kérdés az, hogy mennyien várták meg ezt a döntést, hiszen egészen bizonyos, hogy egy ilyen drága rendszert nem az IGP-jéért vesz egy játékos, tehát van esély rá, hogy némelyik ügyfél már váltott egy terméktámogatással rendelkező minigépre, de ha valaki kitartott, akkor hamarosan a legújabb Windows 10 frissítésekkel is használhatja majd az anno kifizetett, tokozásra helyezett dedikált GPU-t.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés