Újoncok és frissített masinák a tabletvilágban

Hirdetés

A Gigabyte a tablet kategóriában eddig inkább a kifordítható képernyős netbookszerűségeivel mutatkozott, de nem túl meglepő módon nem kellett sokat várni, hogy a slate gépek közt is megjelenjen valami újdonsággal. A cég nem Androidos táblagépet készített, így az operációs rendszer szerepét a Windows 7 tölti majd be az S1080-on. A gépben az Intel kétmagos, 1,5 GHz-es Atom N550-es CPU-ja dolgozik. A 10,1”-es képátlójú, 1024x600 pixeles felbontású kapacitív érintőképernyő alatt egy 320 GB-os merevlemez lapul még, viszont a memória mennyisége ismeretlen, de 1-2 GB-ra számíthatunk valószínűleg. Ellátták a gépet N-es Wi-Fi kártyával és 3.0-s Bluetooth modullal, valamint van 1,3 megapixeles webkamera, 3.0-s USB port és D-Sub kimenet is. Az S1080 tehát nem igazán a manapság tabletnek nevezett masinákhoz hasonlít, hanem inkább egy billentyűzet nélküli netbookhoz. A 900 grammos készülék ára és megjelenésének dátuma nem derült még ki.

Gigabyte Slate S1080
Gigabyte Slate S1080

Felújította 7-es táblagépét az Archos, így idén már az Archos 7 Home Tablet v2 modell is megvásárolható lesz. A 800x480 pixeles felbontású, 7”-es érintőkijelzővel rendelkező típus az eddigi 600 MHz-es processzora helyett egy 800-ast kapott, az 1.5-ös Android operációs rendszert pedig a 2.1-esre cserélték. Ezenkívül került a gépbe gyorsulásmérő is. Beépített tárhelye 8 GB-os, de tud fogadni microSDHC kártyát, valamint van 802.11b/g-s Wi-Fi-je és USB portja. A kis tabletet 195 dollárért kínálják.

Archos 7 Home Tablet v2
Archos 7 Home Tablet v2

Ezzel egy időben az Archos 70-es modell is kapott egy kisebb frissítést. Az ősszel megjelent alapmodell 8 GB-os flashalapú tárolójával szemben az új verzió 250 GB-os merevlemezt tartalmaz. A konfiguráció többi része maradt a régi, tehát Android 2.2 fut az 1 GHz-es ARM Cortex A8-as processzorral felvértezett masinán, ami N-es Wi-Fi-vel, 2.1-es Bluetooth modullal, gyorsulásmérővel és webkamerával is rendelkezik. A 7”-es tablet 350 dollárért szerezhető be.

Archos 70
Archos 70

A iPad megjelenése utáni a tabletőrület első tagjai közt volt az OpenPeak akkori újdonságával. Azóta rengeteg hasonló készülék érkezett, de az OpenPeak se hagyta magát, ennek megfelelően most is bemutatott egy új tabletet, az OpenTablet 10-et. A 10,1”-es kapacitív érintőképernyős hordozható gép transzflektív megjelenítőjét Gorilla Glass borítás védi. Ez egyébként ujjal és stylusszal is használható. Maga a tablet Atom processzoros egyelőre ismeretlen mennyiségű memóriával, továbbá a háttértár méretéről és az operációs rendszerről sem lehet tudni. Az mindenesetre biztos, hogy lesz egy 720p-s felvételre is képes kamerája, N-es Wi-Fi-je, Bluetooth adaptere, és opcionálisan 3G-s modemmel is ellátható. A tervezők gondoskodtak a HDMI kimenetről, az USB aljzatról és microSDHC bővítőhelyről is. Sajnos a szűkszavú közlemények az árat sem említik, ráadásul a megjelenés időpontja is bizonytalan még.

OpenPeak OpenTablet 10
OpenPeak OpenTablet 10

A NEC megoldásával ritkábban találkozunk, idáig pár hasonló eszköz került csak forgalomba. A két képernyővel rendelkező masina az LT-W Cloud Communicator rezisztív érintős megjelenítőit használja, melyek 7”-esek 800x600-as felbontással. Egy Cortex-A8-as processzor dolgozik belül, emellett van rajta Wi-Fi, Bluetooth, igény szerint 3G, SDHC-olvasó és 3 megapixeles kamera is. Továbbá a GPS vevő, az USB port és az öt órás használatot biztosító akkumulátor is a tablet része. Egyelőre több információ nem derült ki róla, így az ára is ismeretlen.

NEC LT-W Cloud Communicator
NEC LT-W Cloud Communicator

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés