Hirdetés

Újabb testreszabható szörnyeteg a Digital Storm palettáján

Az Aventum X nehezen tekinthető önálló terméknek, hiszen megválaszthatók a beszerelésre váró komponensek.

A szabadon, egyedi igényeinknek megfelelően konfigurálható asztali számítógépeiről, munkaállomásairól és notebookjairól ismert Digital Storm új zászlóshajót mutatott be, amelyet Aventum X névre kereszteltek. A gigászi, 652,8 x 718,8 x 254 milliméteres toronyház esetében sem kell lemondanunk a testreszabhatóságról, a fekete, piros, fehér és kék színeken kívül jó pénzért saját árnyalatot is választhatunk, de emellett akár gravírozással is feldobhatjuk a mindkét oldalon edzett üveglappal szerelt kuckó megjelenését. A gépház tervezésekor a könnyű hozzáférhetőséget szerelhetőséget helyezték a prioritási lista élére, ez jól látszik az alaplaptálca felső részén elhelyezett, grafikus kártyához tartozó tápcsatlakozó-kivezetéseken és a moduláris folyadékszállító rendszeren.


[+]

Utóbbi leglátványosabb elemei az alaplaptálca mögött elhelyezett vizesblokk, valamint az alulra és fentre beszerelt egy-egy darab, 560 mm hosszú radiátor. A megrendeléskor szintén választható színű hűtőfolyadék ezeken, és a fixen beszerelt csőcsatlakozókon keresztül a ház nagy részén keresztül folyik, a modulokként szétszedhető elemek pedig megkönnyítik az esetleges későbbi rendszerbővítéseket.


[+]

Nem maradhat el a gamer lét legfontosabb eleme, az RGB világítás sem, amelyet a gyártó saját, HydroLux Control Center nevű szoftvere segítségével vezérelhetünk. A programban lehetőségünk van továbbá a légáramlás szabályzására is, valamint figyelemmel kísérhetjük gépünk hőtermelését is. A megvásárolt konfiguráció legfeljebb 8 darab 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtót tartalmazhat, ha pedig mobilabb adattárolót kívánunk csatlakoztatni, akkor a ház tetején található két darab USB 3.0 és egy USB 3.1 Type-C portokat, illetve az SD kártyaolvasót hívhatjuk segítségül.

Konfigurálási lehetőségek
Konfigurálási lehetőségek (forrás: DigitalStorm.com) [+]

Az egyedileg tesztelt számítógépek négy alapkonfigurációban érhetők el, választhatunk AMD Ryzen 7 2700X, Intel Core i7-9700K vagy i9-9900X, valamint AMD RyzenThreadripper 2920X típusú CPU-k közül, amennyiben kifizetjük a rendre 3365, 3462, 4550 és 4384 dolláros árat. Ezekben közös a 4 GB-os NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafikus kártya, 16 GB-os DDR4 memória, valamint egy 500 GB-os M.2 SSD és egy 3 TB kapacitású merevlemez. Mindezt megspékeli az előre telepített Windows 10 operációs rendszer. Ha a fenti modellek egyike sem nyerné el a tetszésünket, bátran a saját szájízünk szerint variálhatjuk az alkatrészeket, ráadásul olyan extrákat is kérhetünk, mint a külső optikai meghajtó, a Creative hangkártya, zajcsillapító készlet, vagy akár választható színű tápkábel-hosszabbító – érdemes átfutni a lehetőségeket a termék weboldalán.


[+]

A gépek árába beletartozik 3 év gyártói garancia, valamint élettartamra szóló technikai támogatás. Ha valakinek minél hamarabb szüksége van egy profik által összeszerelt és tesztelt számítógépre, akkor nem árt, ha siet, ugyanis a Digital Storm weboldalán 20-25 napos szállítási időt jeleznek.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés