Újabb energiatakarékos szervert kínál az MSI

A világ legnagyobb videokártyagyártójaként jegyzett tajvani Micro Star International (MSI) új, merőben szokatlan szervermegoldást mutatott be a napokban. A rackszekrénybe szerelhető, 1U magas PM-102A ugyanis közvetlen elődjéhez hasonlóan alapvetően nem a hagyományos, szerverfeladatokhoz szánt processzorokat fogadja, hanem az Intel idén januárban debütált, kétmagos mobil processzorait.

A PM-102A szerverváz kétmagos Core Duo processzoron túl maximum 4 gigabájtnyi, 667 MHz-es DDR2 memóriát fogad, valamint egy PCI Express x8 és x4 kártyával bővíthető. A rendszert két gigabites Ethernet-vezérlővel is ellátták, a háttértárak hot-swap üzemmódban működő Serial ATA csatolójú egységek lehetnek.

A gyártó mindemellett egy új, Core Duo-s szerveralaplapot is bejelentett; a 945GT Speedster-A4R a PM-102A alapkiépítésén felül extra IDE csatolót, néggyel több Serial ATA csatlakozót, valamint PCI Express x16 bővítősínt és egy kiegészítőmodulon keresztül több hagyományos PCI kártyacsatlakozót is kínál. A microATX formátumú szerveralaplapra mindemellett FireWire csatoló és 7.1 csatornás, Azalia hangrendszer, továbbá kompozit és S-Video kimenet is került.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés