Hirdetés

Újabb ASUS Strix videokártyákkal bővült az új VGA-család

Hirdetés

Az ASUS tavasz végén dobta be a közösbe a teljesen új, Strix elnevezésű termékcsaládot, aminek első tagjai a VGA-k közül kerültek ki AMD és NVIDIA GPU-ra épülő modellekkel. A gyártó már akkor jelezte, hogy hamarosan bővíti a baglyos sorozatot, és erre tulajdonképpen nem is kellett olyan sokat várni, máris itt az NVIDIA Maxwell architektúrája, azaz a GM107 GPU köré épülő Strix GTX 750 Ti és ennek OC-s változata.


[+]

A nem OC-s Strix verzió lényegében nem sokban különbözik az ASUS GTX750TI-2GD5 jelzésű kiadástól, már ami a teljesítményt illeti, hiszen a referencia kártyáknak megfelelő 1020/1085 MHz-es mag és Boost órajelük megegyezik, akárcsak a 2 GB GDDR5 memória effektív 5400 MHz-es frekvenciája. Persze felszereltségben a két változat eltér egymástól, ugyanis a Strix új, hatékonyabb DirectCU II hűtést kapott, karöltve a sorozat védjegyéül szolgáló 0 dB-s technológiával, aminek következtében a VGA képes némán üzemelni egészen addig, amíg a hőmérséklete el nem éri a 65 °C-t. Továbbá az újdonság hátoldali kivezetéseit is áttervezték, így csupán egyetlen DVI, egy HDMI és egyetlen DisplayPort maradt rajta.


[+]

A Strix OC kiadás is magáénak tudhatja a fent említett változtatásokat, azaz az újfajta hűtést és az áttervezett csatlakozókiosztást. Ugyanakkor egy viszonylag jelentős tuningot kapunk ezért a két betűért (OC) cserébe, ami túltesz a nem Strix sorozatba tartozó GTX750TI-OC-2GD5 jelű VGA enyhe tuningján. A számok nyelvén ez azt jelenti, hogy a GPU alap és Boost órajele 1124 és 1202 MHz-ig skálázódik (a "sima" OC-s verziónál ez csak 1072 és 1150 MHz), ám a szintén 2 GB-nyi GDDR5 frekvenciáját itt sem bántották, ezt a játékot meghagyják a felhasználóknak, amit akár a GPU Tweak szolgáltatás révén is kivitelezhető.

Az ASUS STRIX-GTX750TI-2GD5 ajánlott végfelhasználói ára idehaza 48 490 forint, míg a tuningolt STRIX-GTX750TI-OC-2GD5 jelű darabért 49 900 forintot kell fizetni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés