Hirdetés

Újabb hardvereket szült az ASUS és a Neon Genesis Evangelion frigye

Jónéhány EVA Edition szériába tartozó ketyeréről lebbent fel a fátyol, és elsőként a monitor-ház-tápegység szentháromság lép a pódiumra.

Május elején cikkeztünk róla, hogy az ASUS ROG almárkája meglovagolja a Neon Genesis Evangelion című kultanime népszerűségét, és egy felsőkategóriás alaplappal, illetve egy videokártyával bővíti a portfólióját, amelyek a szóban forgó franchise vizuális jegyeit viselik magukon. Persze a tajvani óriás nem állt meg ennyinél, ugyanis számos más olyan holmival készül, amit a japán animációs sorozat motívumai díszitenek. Elsőként itt van rögtön a ROG Strix XG27AQM EVA Edition nevű gaming monitor, amelynek natúr változatáról még tavaly áprilisban írtunk néhány sort.


[+]

A gyárilag kalibrált, VESA DisplayHDR400-as plecsnivel jutalmazott, lila/zöld színkombóban feszítő kijelző specifikációi egyeznek a szimpla kivitelével, de azok számára, akik nem kívánnak a fentebbi linken visszaolvasni, tőszavakban összesítjük a jószágot: 27 hüvelykes IPS panel, 2560 x 1440 pixeles felbontás, 270 Hz, NVIDIA G-Sync kompatibilitás, 1000:1 statikus kontrasztarány, 400  cd/m²-es fényerő, 1/0,5 ezredmásodperces MPRT/GtG válaszidő, 16,7 millió megjeleníthető szín, 150/97 százalékos sRGB/DCI-P3 színtérlefedettség, mindenhogy állítható talp, 100 x 100 mm-es VESA rögzítőpont, két HDMI 2.0, két DSC-s DisplayPort 1.4, két USB 3.0 aljzat, egy audio jack, no meg címezhető Aura Sync világítás.


[+]

Az E-ATX-es, visszafogottnak éppen nem nevezhető, három oldalról (sötétített) edzett üvegpanelekkel határolt ROG Strix Helios házat még 2019 nyarán volt szerencsénk közelebbről megismerni, s most az ajtón kopogtat az EVA Edition verziója, ami a belbecsen nem, viszont a külsőn annál többet változtat. A legszembetűnőbb differencia a frontot uraló, Aura Sync-es fényekben úszó mintázat, ami Shinji EVA-01 mecháját ábrázolja, de a különféle zöld és lila színű elemek (például PCI takarólemezek, tépőzáras hordfülek, előlapi I/O sziget stb.) is újkeletűek. Nem látjuk értelmét az önismétlés második felvonásának, ezért a részletes termékjellemzők után érdeklődőknek javasoljuk a lassacskán három éves tesztünk átfutását.


[+]

Harmadik újoncunk a 190 x 150 x 86 mm-es, Lambda A++ minősítésű, 80 Plus Platinum hatásfokon dolgozó ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition tápegység, ami száz százalékig japán kondenzátorokkal szerelve érkezik a pástra. A full moduláris megoldás OPP, OVP, UVP, SCP, OCP és OTP védelmekkel ellátott elektronikáját egy 135 mm-es, intelligens vezérlésű (dupla golyóscsapágyas) ventilátor, valamint testes ROG bordázatok hűtik, miközben a 12 voltos ág 83 amper leadását ígéri.


[+]

A nyolc 6+2 tűs PCI Express, tizenkét SATA és hat molex csatlakozóval megfejelt, Seasonic belsős "dobozka" részben lapos, részben egyesével harisnyázott kábelekkel rendelkezik, de a bal oldalon megtelepedett, fogyasztást mutató OLED kijelzőcske sem hiányzik az RGB LED-ekkel feldobott szerkezet arzenáljából.

ASUS ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition
Kimenet +5 V +3,3 V +12 V -12 V +5 Vsb
Max. terhelés 25 A 25 A 83 A 0,3 A 3 A

Max. kombinált terhelés
125 W 996 W 3,6 W 15 W
1000 W
ASUS ROG Thor 1000W Platinum II EVA Edition
Főcsatlakozó 20+4 tűs
ATX 12V 4+4 és 4+4 tűs
Floppy -
Periféria 6
SATA 12
PCI Express (6+2 tűs) 8

A hardverek vételárait egyelőre nem közölték, ám mivel a "hétköznapi" kiszereléseik sem az alsóbb polcok lakói, valószínűleg mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk értük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés