Hirdetés

Új távlatokat nyit az Axis 233D IP kamera

Magasra tette a mércét az Axis Communications legújabb, 233D jelű dome (nagylátószögű) hálózati kamerájával, mely egyebek mellett 35-szörös optikai zoommal, progresszív képalkotással, gyors és precíz pásztázó mechanizmussal szolgál. A kamerát olyan – biztonsági szempontból kiemelt – felhasználásra tervezték, mint a repülőterek, kikötők, stadionok és kaszinók megfigyelése, ahol elvárás, hogy az apróbb részletekről is kiváló képet nyújtson, és követni tudja a mozgó tárgyakat akár nagy távolságból is.

Az Axis 233D a progresszív scan eljárás révén kiküszöböli a félképes megoldásoknál gyakran jelentkező elmosódottságot, emellett elektronikus képstabilizátort is tartalmaz, amely minimalizálja például a forgalom vagy a légmozgás által keltett vibrációk hatását. A kamera gyors forgatási/döntési sebességet nyújt, ami maximálisan 450º-ot jelent másodpercenként bármely két beállítási pozíció között a lehetséges százból. Ezen felül precíziós beállítással is szolgál a 0,05°/mp sebességű lassú követés funkció, amellyel például egy sétáló ember manuálisan nyomon követhető 400 méteres távolságból.

A kamera 35-szörös optikai és 12-szeres digitális zoommal rendelkezik, területi nagyítás funkciójának segítségével pedig egy felvétel bármely kijelölt részletére ránagyíthatunk. További különlegessége az E-flip, amely elektronikusan 180 fokkal elfordítja a képet, mikor a célszemély elhalad alatta. Az éjjel/nappal funkció mellett a kamera kiemelkedő fényérzékenységgel bír, széles dinamikatartománya pedig lehetővé teszi tiszta felvételek készítését kedvezőtlen fényviszonyok mellett is.

Az Axis 233D teljes (30 vagy 25 fps) képsebességet nyújt bármilyen (max. 704x480, illetve 704x576 pixel) felbontásban MPEG-4 vagy Motion JPEG tömörítéssel. A kamera további funkciói a következők: képi mozgásérzékelés, kétirányú audiotámogatás, hangérzékelős riasztás, képfeltöltés funkció, programozott és triggerelt esemény funkciók riasztási értesítővel, négy külső input kapcsolat, melyekkel riasztást és rögzítést lehet beindítani, valamint további négy relé kimenetek, ajtók és világítás kezelésére riasztás esetén.

A kamera hálózatbiztonsági eszköztárában megtalálhatók a többszintű felhasználói hozzáférési szintek, a HTTPS kódolás, az IEEE 802.1x azonosítás és az IP-címszűrés, melyek biztosítják a biztonságos videokezelést és beállítást. A kamera támogatja a Quality of Service-t (QoS), az IPv6 és IPv4 címek használatát. Az Axis 233D komplett beltéri felszereléssel rendelkezik (külön ház jár a kültéri felhasználáshoz). A kamera támogatja a piac legtöbb applikációs szoftverét az Axis Application Development Partner programon keresztül, így a magyar fejlesztésű NetAVIS-t is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés