Bejelentve: Casio EX-FH25 és EX-FC150

Az EX-FH25
Az EX-FH25

A Sony illetve a Toshiba háza tájáról már hallhattunk olyan technológiát alkalmazó képérzékelőkről, amelyek használat közben a fényt először a szenzor fényérzékeny rétegén engedik át, majd  az csak ezután jut a chip elektronikus részébe. A szerencsésebbek már láthattak, foghattak is olyan modelleket, amelyek a fent említett megoldást hasznosítják, ám most a Casio is hasonló képérzékelőkkel szerelt fényképezőgépeket mutatott be.

Az EX-FC150
Az EX-FC150

A gyártó bejelentette az EX-FH25 illetve az EX-FC150 fényképezőgépeit, amelyek az EX-FH20 szuperzoomot illetve az EX-FC100 kompaktot váltják az Exilim gépek palettáján. Az újdonságok természetesen ugyanazon lehetőségeket rejtik, mint az elődmodellek, persze egy kicsit tovább is fejlesztve azokat. Az FH25 esetében 20x-os, míg az FC-150 esetében csak 5x-ös zoomra képes gépek 10 MP-es szenzorral, képstabilizátorral, 86 MB belső memóriával, SD/SDHC kártyahellyel rendelkeznek, és akár HD (1280 x 720) felbontású videók rögzítésére is képesek. Aki kedveli a fotósorozatok készítését, annak is tökéletes választás lehet a fent megjelölt modellek valamelyike, ugyanis ezek a gépek 40 fotó elkészítésére alkalmasak másodpercenként.

Arról, hogy az új gépek kaphatóak lesznek-e hazánkban, egyelőre nincs információnk, egyes források szerint csak Japánban lesznek elérhetőek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Casio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés