Új szalagos tárolórendszerek a HP-tól

A HP kis- és középvállalkozások számára kínált szalagos adattárolói sorában újabb modelleket jelentett be. A DAT meghajtók körében a DAT 72 USB és a DAT 40 USB jelzésű típusok elsőként szolgálnak USB interfésszel, így nemcsak rugalmasabb megoldást kínálnak a SCSI csatolós készülékekhez képest, de a költségvetésre is jótékony hatással bírnak. A DAT 72 USB egy kazettán 2:1 tömörítési arány mellett legfeljebb 72 GB adatot képes rögzíteni, míg a kisebb modell 40 GB tömörített adat felvételére képes. Adatátviteli sebességük – a tömörítést is belekalkulálva – 23 GB/óra.

Hirdetés

A júliusban piacra kerülő berendezések ára nettó 580, illetve 497 euró lesz. A gyártó egyetlen gombnyomással indítható Disaster Recovery funkcióval is ellátja DAT-meghajtóit, amellyel nemcsak fájlok, hanem rendszerbeállítások visszaállítására is lehetőség van egy üzemzavar után. A hardverhez a HP StorageWorks Library és Tape Tools alkalmazásokat mellékelik, amelyekkel viszonylag egyszerűvé válik a tárolórendszer kezelése és az adatmentés beállítása.

A két fenti újdonságon kívül más termékcsaládokban is találkozunk friss modellekkel. A StorageWorks Ultrium 232-vel a szalagos meghajtók választéka kisebb házban helyet foglaló, belépőszintű típussal egészült ki. Az LTO Ultrium technológiával egy kazettára akár 200 GB adat menthető (2:1 tömörítéssel), a backup-készítés során 115 GB/óra átviteli sebesség érhető el. Az új készülék e hónaptól érhető el, kezdőára nettó 1576 euró lesz.

Végül két új változatot mutattak be a StorageWorks 1/8 Autoloader családban – az egyik Ultrium 960, a másik Ultrium 448 meghajtókkal dolgozik. Az előbbinél 6,4 TB, az utóbbinál 3,2 TB a maximális kapacitás. Az Ultrium 960-asok jelenleg a leggyorsabb szalagos tárolók a HP kínálatában, átviteli sebességük (tömörítéssel) eléri az óránkénti 576 GB-ot. A 2U magas készülék rackszekrénybe is beépíthető, s amint neve mutatja, a szalagokat nem szükséges kézzel cserélgetni. A StorageWorks 1/8 Autoloader Ultrium 960 kezdőára nettó 6444 euró, míg kisebb testvére, az Ultrium 448-as már nettó 4553 euróért elvihető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés