Új szalagos meghajtó a Tandbergtől

Hirdetés

A Tandberg neve ismerősen cseng a szalagos meghajtókat használók fülében. A vállalat szalagos meghajtói népszerűek szerte a világon - igaz ez még az optikai meghajtók robbanásszerű elterjedése ellenére is.

A Tandberg SLR75 típusú készülék 75 GB adatot tud eltárolni, 2:1 tömörítési arány mellett. Ez, a cég szerint, megegyezik egy belépőszintű szerveren található adatmennyiséggel. A meghajtó maximális adatmentési sebessége 28,8 GB óránként. 75 GB-os adatmennyiséggel számolva tehát kicsivel több, mint 2,5 óra elég egy teljeskörű adatmentéshez.

Az új meghajtóval a Tandberg egyúttal kiváltja a régi, 60 GB tárolókapacitású termékét is. Dicsérendő, hogy az SLR75 kompatibilis a 11 évvel ezelőtt piacra dobott Tandberg SLR4-gyel. A szalagokon található esetleges hibák elkerülésére, illetve javítására a Reed-Solomon ECC Level 10 és a Tape Alert nevű korai előrejelző-riasztő rendszer szolgál. Az utóbbi végigkutatja - hibákat keresve - a szalagokat, majd, ha talál hibákat, azokat a mellékelt szoftver segítségével meg is jeleníti. A két hiba előfordulása közötti időtartamot a Tandberg 300 ezer órában adja meg.

A Tandberg SLR75 belső változata 1200 euróba fog kerülni. A vállalat az új készülékre hároméves teljeskörű, illetve 48 órán belüli cseregaranciát vállal és külön ingyenes telefonos forródrótot is biztosít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés