Új profi videokártya az ATI-tól

Az ATI bejelentette munkaállomásokba szánt középkategóriás grafikus kártyáját, az X700 (RV410) alapokra épülő FireGL V5000-et. A PCI Express x16 interfésszel ellátott GPU hat geometriai egységet és nyolc pixelfutószalagot tartalmaz, és 128 MB, 128 bites GDDR3 memória kapott mellette helyet. Két DVI-I interfészének köszönhetően nemcsak kétmonitoros üzemmódra nyílik lehetőség, de a dual-link támogatása révén nagy, maximum 9 megapixel felbontású kijelzők meghajtása is biztosított.

A profi kártyák mezőnyében teljesítmény és költség tekintetében a középmezőnyben helyet foglaló FireGL V5000 ajánlott végfelhasználói ára 699 dollár. A Radeon X700-asokéhoz képest magas ár 32 és 64 bites Linux és Windows operációs rendszerekhez való meghajtóprogramokat, három éves garanciát és korlátlan terméktámogatást foglal magában. A kártyát emellett egy sor professzionális alkalmazással tesztelték, így rendelkezik többek között Discreet 3dsmax, Autodesk VIZ 2005, Catia, Maya, Softimage XSI és SolidWorks tanúsítvánnyal is.

Az ATI a kártya szállítását már korábban megkezdte, így rendszerintegrátorokon, illetve kiegészítő szolgáltatásokat kínáló forgalmazókon keresztül – elvileg – már a bejelentés időpontjától hozzá lehet jutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés