Új objektíveket kaptunk a Sigmától

A Sigma a CES szórakoztatóelektronikai szakkiállításon két új objektívet jelentett be tükörreflexes fényképezőgépekhez. Az egyik a 17-70 mm F2.8-4 DC Macro OS HSM, a másik a 120-300 mm F2.8 DG OS HSM – mindkét újdonságot februártól lehet kapni a boltokban. Előbbi 500, utóbbi 3600 dollárba fog fájni.

A 17-70 mm F2.8-4 DC Macro OS HSM 30 százalékkal kisebb, mint a hasonló átfogású, jelenleg kapható optikák. Tartalmaz két FLD (alacsony szórású) lencsetagot, melyek teljesítménye hasonló a fluorit lencsékéhez, de megtalálható az objektívben egy SLD (Special Low Dispersion – különösen alacsony szórású) tag is. A Sigma és Canon bajonettes változatok már januárban megvásárolhatóak lesznek; a Nikon F februárban, a Sony és Pentax bajonettesek pedig márciusban kerülnek a boltokba.

A Sigma 120-300 mm F2.8 DG OS HSM telefotó zoomobjektívet a gyártó mérnökei felvértezték képstabilizációs rendszerrel (OS – Optical Stabilization), ellátták Hyper Sonic Motorral (HSM – a gyors és halk fókuszálás érdekében), két FLD és egy SLD lencsetaggal. A belső élességállítású és zoomolású lencserendszer por- és cseppálló kivitelt kap, s megtalálható rajta egy fókusz limiter (élességállítási tartományt behatároló) kapcsoló is. A Sigma és Canon bajonettes változatokat februártól, a Nikont márciustól tudjuk majd megvásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sigma

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés