Új merevlemezek a Hitachitól

Hirdetés

A Hitachi az IBM-mel kötött szerződés óta először mutatott be merevlemezeket. A mostani meghajtók egyaránt lefedik a hordozható eszközök, a notebookok és az asztali számítógépek piacát, és bizony a "Nagy Kékség" termékeit üdvözölhetjük megújult köntösben.

Az elsők bemutatott merevlemez a 20 GB kapacitású Travelstar A4K20, amely a 2,5 inches lemezei segítségével kifejezetten alkalmas a hordozható számítógépek, navigációs eszközök adatainak tárolására.

A második bejelentett merevlemez a 4 GB kapacitású Microdrive. Az új Microdrive kapacitása a korábbi megoldásokhoz képest négyszer nagyobb. A Hitachi az 1 inches lemezeket tartalmazó meghajtót digitális kamerákba és MP3-as lejátszókba szánja.

A harmadik bemutatott meghajtó a szerverek piacára szánt Ultrastar 15K73. Az Ultrastar 15K73 15 000 rpm-es, 36 és 72 GB kapacitású, illetve Ultra 320 SCSI és 2 Gbites FCAL csatolóval rendelkezik.

Középtávon a Hitachi fellendülést vár a merevlemezek piacán, ezért a termékpalettájának szélesítésével szeretné minél nagyobb részét lefedni a vásárlói igényeknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés