Új fényképezőgépek érkeztek a Panasonictól

A Panasonic ma négy új kompakt fényképezőgépet jelentett be: hamarosan kapható lesz a DMC-TZ20, a DMC-TZ18, a DMC-FX77 és a DMC-FT3.

Hirdetés

Az FT3 a gyártó időjárásálló gépe, amely gumis szigetelésének, megerősített üvegezésének és a gépen belüli karbonszálas erősítésnek köszönhetően 12 méteres mélységig vízálló, -10°C-ig fagyálló, de 2 méteres magasságból leejtve sem lesz baja, illetve a pornak sincs esélye, hogy a masina belsejébe jusson.

Szíve egy 12,1 megapixeles Hi-Speed CCD szenzor, amely kétcsatornás kiolvasásra is képes. Optikája nem más, mint a magas minőségű Leica DC Vario-Elmar, melynek 4,6-szoros átfogása (ekv. 28-128 mm) és F3,3-5,9 kezdő fényértéke van. Az FT3-ban az új Venus Engine FHD jelfeldolgozó processzor dolgozik, így a fényképezővel már Full HD felbontású mozgóképeket is rögzíthetünk AVCHD formátumban. A DMC-FT3 GPS-szel, magasságmérővel, légnyomásmérővel és digitális iránytűvel is hozzájárul a szabadtéri használathoz.

A Panasonic DMC-FX77 szintén Hi-Speed CCD-vel lett felszerelve, melynek felbontása itt is 12,1 megapixel. A gyártó által ígért gyors működést nem csak a kétcsatornás kiolvasású szenzor, de a Sonic Speed AF rendszer is elősegíti. A Full HD videók felvételét a Venus Engine FHD szavatolja. Egyik pluszszolgáltatás, hogy a teljes felbontásban elérhető 3,7 fps-es sorozatkép-készítés mellett rendelkezésünkre áll majd a 10 képkocka/másodperces sebesség is, amit a gép azonban már csökkentett felbontásban (3 MP) teljesít.

A Leica DC Vario-Summarit optika 5-szörös átfogást (ekv. 24-120 mm) nyújt, kezdő fényereje F2,5-5,9. Az FX77 egyik blikkfangos részlete a 3,5”-os LCD, amely 16:9-es oldalarányaival leginkább a filmezést könnyíti meg. A Smart Touch Screen érintésérzékeny, így minden beállítást akár egy ujjal végezhetünk. A számtalan automatizált funkciók mellett megtalálható a gépben a gyártó leghatékonyabb képstabilizátora (Mega O.I.S.) is. Rendelkezésünkre áll mindemellett a „3D Photo” mód is, amivel 3D hatású fényképeket készíthetünk.

A Panasonic TZ20 és TZ18 az úgynevezett Traveller Zoom sorozat legújabb tagjai. Mindkét modell 16-szoros átfogású optikával és GPS funkcióval lett felszerelve. A TZ20 14,1 megapixeles, nagy érzékenységű MOS képérzékelőt kínál; Leica DC Vario-Elmar optikája pedig ekvivalens 24-384 mm közti gyújtótávolsági tartományt fed le F3,3-5,9-es kezdő fényértékek mellett. Ez az újonnan kifejlesztett lencserendszer élethű és éles felvételeket garantál a Nano Surface Coating (Nano felületbevonat) felületkezelésnek köszönhetően.

A TZ20 is megkapta a Venus Engine FHD processzort, így magától értendő a Full HD mozgóképfelvétel. A masina sorozatképeket 10 fps sebességgel képes rögzíteni teljes felbontáson. Természetesen itt is szerepet játszik a Sonic Speed AF rendszer, amely 49%-kal lett gyorsabb az elődmodellhez (TZ10) képest. Olyan szolgáltatások is elérhetővé váltak, mint például a többszörös expozícióból álló, több rétegből összerakott képek a „Nightshot” éjszakai módban.

A TZ20 speciális filmfelvevő képességei azonban nem merülnek ki a Full HD felbontással: lassított felvételeket is készíthetünk QVGA méretben 220 kép/másodperces sebességgel. A hangminőséggel sem kell szégyenkeznie, hiszen a gép a Dolby Digital Stereo Creator rendszert alkalmazza. 3”-os, 460 000 képpontos felbontású kijelzője érintésérzékeny, továbbá nagy betekintési szögű, tükröződésmentesített, ezért használata a legkifordultabb pózokban is kényelmes.

A TZ18 csupán annyiban különbözik nagyobbik testvérétől, hogy Full HD helyett csak HD felbontásban veszi fel a videókat, 3”-os kijelzője 230 000 képpontos, nincs benne GPS és nem érintésérzékeny.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés