Új drónok érkeznek a DJI-tól

A két drón mellett a Zenmuse kameramodulok új változatai is bemutatkoztak.

Hirdetés

A piacvezető DJI bejelentette két új drón érkezését, melyek a Phantom 4 Pro és az Inspire 2 nevet viselik, és számos érdekes extrával látták el őket. A Phantom 4 Pro, mely külsejét tekintve nagy hasonlóságot mutat a sima Phantom 4-gyel, egy 1"-os, 20 MP-es kamerát kapott, melynek közel 12 FÉ a dinamikaátfogása. Emellett a Pro változat mechanikus zárral rendelkezik, amellyel sikerült nagymértékben csökkenteni a gördülő zár okozta "zseléhatást" gyors mozgások esetén. Videózás terén már a 4K/60p jelenti a csúcsot, ami 100 Mbps-os bitráta mellett és H.265 kódolással lehetséges, míg Full HD felbontáson változatlanul 120 fps a maximum, szintén 100 Mbps mellett. Ahogy a Phantom 4, úgy a Pro is megkapta a Flight Autonomy rendszert, mely a drónon található érzékelőknek és kameráknak köszönhetően nagy hatékonysággal képes kikerülni az útjába kerülő akadályokat, míg a Landing Protection a vízen vagy egyenetlen talajon történő leszállást segít elkerülni. A drón tömege mindössze 8 grammal növekedett (1388 g), így maradt a legfeljebb 72 km/h-s csúcssebesség is, az üzemidőt tekintve pedig legfeljebb 30 perc áll rendelkezésünkre.


[+]

Az inkább a professzionális réteget megcélzó Inspire szintén komoly frissítésen esett át. A kisebb tömeg és nagyobb merevség érdekében magnézium-ötvözet vázat használ, így a gimbal és kamera nélkül, de két akkumulátorral is csak 355 grammal nyom többet a mérlegen, miközben a repülés időt sikerült kitolni 27 percre, nem beszélve a maximális sebességről, ami 80 km/h helyett akár 108 km/h is lehet. A vázon megjelent egy dedikáltan a drónt reptető pilótának képet szolgáltató, előre néző kamera is, ami a Zenmuse kamerától független, így az külön vezérelhető a gimbalon. Emellett új jelfeldolgozó processzort is kapott a CineCore 2.0 személyében, ami gyorsabb feldolgozást és 5,2K támogatást is ígér, akár 4,2 Gbps bitráta mellett CinemaDNG nyers formátumban, de természetesen támogatja a ProRes 422 HQ, ProRes 4444XQ, H.264 és H.265 kódolást is.


[+]

Az Inspire 2 mellé kapunk két új Zenmuse kamerát is, melyek közül a kisebb technikai specifikációja nagyban hasonlít a Phantom 4 Pro-ban találhatóra, így a Zenmuse X4S 20 MP-es felbontást kínál 1"-os szenzoron, mely 11,6 FÉ dinamika átfogásra képes. Mellé egy ekvivalens 24 mm-es optikát társítottak F2,8-11 fényerővel és mechanikus zárral. A nagyobb Zenmuse X5S már egy 20,8 MP-es m4/3 képérzékelővel rendelkezik és 12,8 FÉ dinamika átfogást kínál. Optikája cserélhető, így a 8 támogatott objektív között szabadon válogathatunk, legyen szó nagylátóról vagy épp zoomról. A gyártó elmondása szerint mindkét kamerához elérhető lesz a kézi használatot is lehetővé tevő kiegészítő.

Ami a megjelenést és árazást illeti, a Phantom 4 Pro már jövőhéten elérhetővé válik, alapkiszerelésben 1500, míg a növel fényerejű kontrollerrel 1800 dolláros áron. A december elején érkező Inspire 2 önállóan 3000 dollárért kelleti magát, míg a Zenmuse X5S-sel egy csomagban, CinemaDNG és Apple ProRes licencekkel együtt 6200 dollárt kérnek, de 2017. január 1. előtt megrendelve 200 dollárt elenged a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés