Hirdetés

Új csúcsmodell állt a Dell asztali PC-inek élére

A Dell XPS 730 H2C szokás szerint többféleképpen konfigurálható, bár Európában eddig egyes komponenseket illetően valamivel kevesebb a választási lehetőség, mint a tengerentúlon. A belépőszint így feljebb tolódott, a leggyengébb rendszer alapjául is 3,67 GHz-re húzott, 12 MB másodszintű gyorsítótárat tartalmazó Intel Core 2 Extreme QX9650 processzor szolgál, amit a gyártó 2 GB DDR3-1333 memóriával, 2 x 250 gigabájtos RAID tömbbel és – bár a gép NVIDIA nForce 790i Ultra SLI chipset köré épül – AMD grafikus kártyákkal fejel meg. Utóbbi esetében CrossFireX technológiával összekapcsolt dupla ATI Radeon HD 3870 X2-ről van szó, kártyánként két grafikus processzorral, később viszont elérhető lesz GeForce kártyákkal felszerelt változat is.

Dell XPS 730 H2C

Az XPS 730 H2C-be mindemellett rendelhető még erősebb processzor, akár 4 GB rendszermemória, 4 TB-nál végződő merevlemezes tárolórendszer, DVD meghajtó helyett Blu-ray olvasó (Amerikában már BD-író is), Ageia PhysX kártya és számos kiegészítő, ideértve az opcionális szoftvereket és a garanciabővítés különféle lehetőségeit is. Hardverelemeinek köszönhetően az XPS 730 H2C könnyedén elboldogul az aktuális játékcímekkel, mint amilyen Crysis.

Dell XPS 730 H2C

Nagy teljesítményéhez természetesen komoly hűtőrendszer is dukál, ezért a Dell a dinamikus szabályozású ventilátorok mellett a vízhűtés alkalmazásáról sem mondott le. Az új csúcskategóriás PC egyébként igen extravagáns kialakítással büszkélkedhet. ESA-kompatibilis háza szálcsiszolt alumíniumból készül, és számos helyen átlátszó, ennek köszönhetően tulajdonosa könnyedén betekintés nyerhet belvilágába. A már piacon lévő XPS-sel kapcsolatban egyetlen ellenérv jut eszünkbe: a fent említett alapkonfigurációért 3700 eurót kell fizetnünk, de könnyen el lehet érni az 5000 eurót is anélkül, hogy beleszámítanánk a monitort vagy a Dell által bőségesen kínált külső perifériákból válogatnánk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés