Új csúcsgéppel bővült a hazai Clevo-választék

A hazánkban február óta kapható, nagy népszerűségnek örvendő Clevo csúcsmodellt, az M400A-t váltja a cég új csúcskategóriás notesze, mely a vállalat termékeitől megszokott módon kiváló teljesítményt párosít a mérsékelt fogyasztói árral. A magyar piacon most megjelent M38AW számos ponton túlteljesíti elődjét, miközben továbbra is kiaknázza a Centrino platformban rejlő összes lehetőséget.

Hirdetés

A Clevo M38AW-t, akárcsak a cég modelljeinek zömét, többek között rugalmas bővítési lehetőségek jellemzik, így a gépbe közel tucatnyi, különböző órajelű és rendszersínt alkalmazó Pentium M processzor közül választhatja ki a vásárló az igényeinek és pénztárcájának leginkább megfelelő példányt. A csúcsteljesítményre áhítozó felhasználók akár a hivatalosan még be sem jelentett, 2,26 GHz-es órajelen ketyegő Pentium M 780-as modellel is kérhetik a gépet, ez esetben noteszgépük teljesítménye könnyen elérheti, sőt túl is szárnyalhatja a legtöbb modern asztali PC számítási teljesítményét.


A gépbe ugyanaz az Alviso (i915PM + ICH6-M) lapkakészlet került, mint az M400A-ba, ugyanakkor a memória alrendszer némileg megújult; ebbe a modellbe már DDR2 memóriamodulok kerülnek (maximum két 1024 MB-os példány), melyeket – amennyiben párosával építik be – a lapkakészlet kétcsatornás módban kezel. Az új rendszer ugyanakkor nem csak a teljesítményre, hanem – ismerve a DDR2 memóriák relatíve alacsony üzemi feszültségét – a fogyasztásra is jótékony hatással lehet.

A noteszgép grafikus rendszere az NVIDIA PCI Express csatolófelületet alkalmazó GeForce Go 6600 grafikus processzorára épít, melyet 128 megabájtnyi memóriával láttak el, és összességében a konkurens Mobility Radeon X700-as rendszerekhez hasonló teljesítményt nyújt. Az M38AW összesen négyféle 15,4 hüvelykes kijelzővel rendelhető; WXGA (1280x800 pixel), WXGA GlareType, WSXGA+ (1680x1050 pixel) vagy WUXGA (1900x1200 pixel) felbontásokkal.

Kommunikációs lehetőségek terén a gép számos fejlett technológiával szolgálja gazdáját; a noteszgépbe alapkiépítésként egy PCI Express felületen csatlakozó gigabites hálózati vezérlő, továbbá egy IrDA 1.1-kompatibilis infraport és – mintegy kötelező gyakorlatként – analóg modem került, az M38AW mindezek mellett Wi-Fi és Bluetooth rendszerű vezeték nélküli modulokkal is bővíthető.

Az új noteszgép mindemellett nem kapott új külsőt; a tervezők lényegében ugyanabba a kasztniba álmodták meg az M38AW-t, amelyet a 375EW modellnél már megismerhetett a vásárlóközönség, így a gép méretei a régebbi modellhez képest változatlanok; a ház 36 cm széles, 27,3 cm mély és mindössze 2,95 cm vastag, a gép tömege pedig a gyári 6 cellás, 4400 mAh-s akkumulátorral, kiépítéstől függően 3 kg körül alakul.

A Clevo M38AW jelenleg négyféle alapkiszerelésben kapható Magyarországon, a belépőszintű modell ára 349 999, míg a 2,26 GHz-es processzorral szerelt csúcsgépért 474 999 forintot kér a hazai forgalmazó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Clevo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés