Új állás után nézhetnek Alexandra és Norbi japán kollégái

Hirdetés

Éppen a legjobbkor, a karácsonyi szezon hajrájában kerül a japán boltok polcaira a Nintendo rendkívül sikeres utat bejáró Wii konzoljátékának legújabb kiegészítője, a Wii Fit. A külsőleg (és valamelyest működését tekintve is) leginkább egy szobamérlegre emlékeztető készülék lényegében egy speciális kontroller, mely a játékos súlypontelmozdulásának érzékelésére épít, így a megfelelő szoftver révén aktív testmozgásra ösztökélheti a konzol használóját. A Wii Fit segítségével a Nintendo játékgépe aerobikedzővé és jógaoktatóvá is előléphet, vagy – mint ahogy az az alant látható reklámfilmből kiderül – akár fejelni is megtaníthatja a gyerekeket – ráadásul labda nélkül.


Wii Fit: a Nintendo a fitt japánokért
Forrás: Reuters

A Nintendo Wii konzoljátéka a megjelenése óta eltelt időszakban osztatlan sikert aratott, mostanra gyakorlatilag minden régióban vezeti az eladásokat a félig-meddig riválisnak tekintett Xbox 360 és PlayStation 3 előtt. Mindezt elsősorban a rendkívül ötletesen megalkotott mozgásérzékelős irányítónak, a Wiimote-nak köszönhetően. A kézmozdulatokat lekövető kontroller és az alapgéphez csomagolt Wii Sports játék hatalmas kezdőlökést adott a Nintendo legújabb üdvöskéjének, így a készítők nem titkoltan hasonló forgalomfellendítő erőt várnak a Wii Fit áruba bocsátásától is.

A Wii Fit először az idei E3 kiállítás alkalmával mutatkozott be, akkor még koncepcióként, mintegy ezzel is demonstrálva, hogy a Nintendo többek által lesajnált játékgépe milyen lehetőségeket rejt magában. A kiegészítő december elsejével jelenhet meg a boltok polcain, igaz, egyelőre csak a Wii hazájában, Japánban. A Nintendo ott 8800 japán jent, azaz nagyjából 13 200 forintot kér majd az új kütyüért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés