Új 64 bites zászlóshajó az AMD-től

Hirdetés

Az AMD bemutatta Athlon 64 FX-53 névre hallgató CPU-ját, amely szíve 2,4 GHz-es ütemre dobban. A Socket 940 foglalatba illő processzor – úgy, mint elődje – 128 KB-os elsőszintű, s 1024 KB-os másodszintű gyorsítótárral rendelkezik.


Forrás: CHIP

A játékok alatt mért gyorsasága tekintélyes; az Intel Pentium 4 3,4 GHz EE (Extreme Edition) CPU-nál is gyorsabbnak minősült az AMD új üdvöskéje. Unreal Tournament 2003 alatt például 118 másodpercenként felvillantott képkockás (fps – frames per second) sebességre tett szert az Intel processzorával szerelt rendszer 98 fps sebességéhez képest. A már legendává vált Quake 3 Arena alatt is – holott ennek a játéknak a motorja jobban szereti az Intel processzorait – hét képkocka/mp előnyre tett szert az AMD-s rendszer. Ha az Intel processzorában engedélyezzük a HT (Hyper Threading) funkciót, akkor némileg megváltozik a kép: a Cinebench 2003 Teapot renderelését az AMD Athlon 64 FX-53 öt másodperccel hosszabb idő alatt végezte, mint az Intel Pentium 4 3,4 GHz EE CPU-ja.

Ugyan hivatalosan nem támogatják az Advanced Micro Devices Athlon FX-jei a „Cool’n’Quiet” energiatakarékos üzemmódot, ám az ingyenes crystalCPUID program segítségével ezekben a processzorokban is aktiválható ez a fícsör. Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen tesztek szerint körülbelül 50 wattal csökkenthető a teljesítményfelvétel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés