Filmnézés a fürdőkádból egy strapabíró, hordozható DVD-s tévével

Hirdetés

A viszonylag kis méretű, saját képernyővel ellátott DVD-lejátszók igazából sosem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Ennek ellenére mindig akad néhány cég, amely lát fantáziát az ilyen jellegű termékekben. Ilyen a japán Twinbird is, amely bemutatta e termékcsoportba tartozó, VD-J729 névre hallgató készülékét.

Twinbird VD-J729
Twinbird VD-J729

A modell innovatívnak nem igazán nevezhető, hiszen az optikai meghajtója csak a DVD és CD lemezek kezelését biztosítja, tehát a Blu-ray korongokkal nem boldogul, de talán ez annak fényében talán nem is gond, hogy hét hüvelykes LCD kijelzőjének maximális felbontása mindössze 800 x 480 képpont, ami azért ma már kevésnek számít. Rendelkezik beépített médialejátszó funkcióval, amelyre az USB porton keresztül csatlakoztatott külső adattároló egységekről vagy az olvasóba helyezett memóriakártyáról is eljuttathatóak a JPG képek, MP3 zeneszámok, vagy MPEG-4 típusú videók. Rendelkezik beépített rádió- és tv tunerekkel is, és a digitális tévéújságot, azaz az EPG-t sem spórolták ki belőle.

Twinbird VD-J729
Twinbird VD-J729 [+]

A mintegy 250 dollárba kerülő vízálló, kompakt kialakítású, kis füllel is ellátott modell akkumulátora 3 órányi működésre elegendő energiát biztosít számára, kezelését pedig a mellé járó távirányító segíti elő.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés