Hirdetés

Tűzveszélyes lehet az NZXT Mini-ITX-es csúcsháza, a H1

Azért nem szükségszerű pánikrohamot kapni, mert úgy fest, hogy messze nem az összes legyártott darabról van szó, és már a hibát orvosló javítás is úton van.

Az NZXT közleményt adott ki arról, hogy az idén februárban megjelent Mini-ITX-es toronyházukat, a H1-et használva olyan gonddal találhatjuk magunkat szembe, ami meggátolja a gép üzembiztos működését. Arról van szó, hogy a videokártya PCI Express riser felépítményét rögzítő két csavar rövidzárlatot okozhat a nyomtatott áramköri lapon, és ez nem csupán a hardverben tehet kárt, de egyben tűzveszélyes is.


(forrás: EV_Simon, Reddit) [+]

A cég hozzáteszi, hogy nem kell megijedni, ugyanis ennek igen kicsi az esélye és eddig kevesebb, mint 10 példányt érintett a dolog, ám a biztonság kedvéért egyelőre leállították az amúgy tetszetős géplakok szállítását, illetve a kereskedőket is megkérték az eladások szüneteltetésére, miközben az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottságával (U.S. Consumer Products Safety Commission, CPSP), valamint a világ más, hasonszőrű szerveződéseivel szorosan együttműködve igyekeznek az információt, illetőleg a probléma megoldását eljuttatni a felhasználókhoz.


[+]

Biztos, ami biztos alapon az NZXT azt javasolja a H1 tulajoknak, hogy a gyógyírt jelentő készletük (ami két csavart és az otthoni szervizeléssel kapcsolatos instrukciókat tartalmaz) megérkezéséig ne használják a masinájukat, ha ez lehetséges. Ha kérdésünk van, a vállalat hétfőtől péntekig, reggel 8 órától délután 4-ig az 1-888-965-5520 telefonszámon érhető el, de hazánkból célravezetőbb talán a h1support@nzxt.com címre küldeni egy e-mailt, amennyiben nekünk is szükségünk van a kitre, amelynek első hullámát már ezen a héten útnak indítják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Hirdetés