Tüzesen süt le a nyári nap sugára az ég tetejéről a solBAT II-re

Hirdetés

Mostanában egyre több szó esik a zöld, környezetbarát megoldásokról, így egyre inkább előtérbe kerülnek a nap energiáját hasznosító termékek is. Természetesen a hangzatos, Földünk megmentése mellett kardoskodó szavak mellett az is sokat számít, hogy ezek okos használatával akár komoly megtakarítást is elérhetnek a felhasználók, illetve, hogy olyan helyen is energiához juthatnak, ahol nincs vezetékes áramforrás.

A Scosche Industries már jó pár díjat kapott a közelmúltban a különféle – elsősorban Apple termékekhez szánt – kiegészítőiért. Tehát van múltja a vállalatnak, amely most kihozta solBAT II névre hallgató eszközét. Nem kell valamiféle született kódfejtő zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, már a név is a napenergiára, illetve az akkumulátorra utal, úgyhogy tulajdonképpen nem túl meglepő, hogy ez esetben egy napelemes töltőről van szó.

Mivel a készülék kicsi és könnyű, ezért remekül beválhat egyfajta hordozható akkumulátorként is, hiszen ha nincs nap, akkor a felhasználó feltöltheti egy USB porton keresztül is. Két lámpa található rajta. Amennyiben a piros világít, az azt jelzi, hogy éppen folyamatban van a töltés. Amennyiben pedig a zöld, akkor az azt, hogy a termék készen áll a tápcsatorna fogadására, és a szükséges energiamennyiség átadására.

A solBAT II lítium-ion akksijának tárolókapacitása 1500 mA, amelyet 5 volt feszültség mellett ad le, ráadásul olyan gyorsan képes tölteni az eszközöket, mint egy hagyományos fali töltő. Rendelkezik egy kiegészítő modullal, amellyel könnyedén a szélvédőre erősíthető, így amíg autózunk, addig képes magába szívni a nap energiáját. Sőt felszerelték egy karabinerrel, amivel különféle táskákhoz, ruhadarabokhoz lehet rögzíteni, és  így sétálás, gyaloglás, sífutás, lovaglás, ejtőernyőzés és hullámvasutazás közben is töltődik.

A Scosche azt is bejelentette, hogy partnerkapcsolati szerződést kötött az önkéntes orvosokat támogató, ellátó Business Mobility Systemsszel. Ennek keretében például ellátják a szervezet Port-AU-Prince-ben található központját a solBAT II típusú töltőkkel, amelyeket leginkább az okostelefonjaik töltésére használnak a dokik. A termék már kapható az Egyesült Államokban. Kemény harminc dollárért már bárki szerezhet egy ilyet, így elég olcsónak tűnik ahhoz, hogy előbb-utóbb Európában és Magyarországon is felbukkanjon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés