Tűz volt a Hynix legnagyobb gyárában

A Hynix hivatalosan közleményben tudatta a világgal az elmúlt órákban történt tűzeset részleteit. A hírek szerint kémiai robbanásnak tulajdonított esemény komoly tüzet okozott, de szerencsére nem történt emberáldozat. A vállalat egy könnyebb sérültről tud, akit természetesen elláttak az orvosok. A Wuxiban történt baleset után nagyjából egy órával eloltották a lángokat a tűzoltók, így a kárfelmérés már egy ideje tart.

A Hynix szerint a kritikus berendezések épek, így szerencsére az anyagi kár nem jelentős (egy részét fedezi a biztosító). A gyártást azonban le kellett állítani, de a cég a tűzeset hatására nem változtat a tervein, így hamarosan újrakezdik a termelést, és helyreállítják a keletkezett károkat. A világ második legnagyobb memóriagyártójának vezetője megnyugtatta a piacot, hogy az interneten lévő képek ugyan valósak, de a keletkezett kár nem olyan nagy, mint amekkorára a látszólag komoly tűzeset után következtetne az ember.

A kínai óriásüzem elsősorban DRAM memóriákat gyártott, ezen belül is főleg az Apple és az NVIDIA igényeit szolgálta ki. A tűzeset következtében mindenképp emelkednek majd a mobil eszközökbe szánt, a VGA-khoz használt és talán a PC-s memóriák árai is, de mivel a vártnál jóval kisebb a kár, így hamar visszaállhat a megszokott rend.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés