Hirdetés

Tucatnyinál is több Intel-chipset tűnik el hamarosan

Gyártói források szerint az Intel beindította 91x és 955X lapkakészlet-családjainak piaci kivonását. A pontosan egy év múlva záruló folyamat eredményeként tizenöt, zömében belépőszintet képviselő chipset tűnik el a gyártó termékkínálatából – így a belépőszintű választék részét képező alaplapokról. Az egy éven belül eltűnő chipek többek között olyan, azóta sikeresen meggyökeresedett új technológiákat hoztak el az Intel portfóliójába, mint a PCI Express interfész vagy a kétcsatornás DDR2 memória-kezelés. A mostanra elavulttá váló chipsetekre utoljára jövő márciusban vesz fel rendelést a gyártó, az utolsó szállítmány pedig 2007 októberében hagyja el a raktárakat.

A 91x család gyártásának leállítása után a belépőszintű termékvonal gerincét a 945/946 típuscsalád képezheti majd, miközben a nemrég bemutatott 963/965 család a középszegmensben marad. Az Intel jövőre érkező, Bearlake kódnévvel illetett, több változatban napvilágot látó lapkakészlete több ponton is jelentős újdonságokat hoz a termékkínálatba: ez a chipset, illetve bizonyos altípusai már DDR3 memóriákat is kezelnek majd, valamint PCI Express 2.0 kompatibilitást ígérnek.

A szép kort megért lapkakészletekkel együtt az Intelnél hamarosan a süllyesztőbe kerül egy meglehetősen friss kiadású kétmagos CPU is: a gyártó nemrég bejelentette, hogy jövő februárban vesz fel utoljára rendelést a 2,66 GHz-en járó, 533 MHz-es FSB-t támogató Pentium D 805-ös modellre. Az érintett típus így a legrövidebb pályafutást élt processzor lehet az Intel kínálatában, a belépőszintű kétmagos CPU-t ugyanis alig néhány hónapja – idén júliusban – dobta piacra a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés