A TSMC szállítja az első 16 nm-es lapkákat

A TSMC bejelentette, hogy az év második negyedévében már nagy mennyiségben szállították a 16 nm-es FinFET node-ra épülő lapkákat. Ráadásul a kihozatal is várakozáson felül teljesít, ugyanis ez a tajvani bérgyártónál soha egyetlen gyártástechnológiai váltásnál nem alakult ilyen jól az adott node bevezetésétől számítva.

A fentiek miatt a 16 nm-es lapkák gyártásával a vállalat a tervezettnél jobban áll, így a később érkező FinFET node-ok bevezetésénél is tartani tudják majd az eredeti terveket.

A világ legnagyobb bérgyártója a 10 nm-es fejlesztéseket is kommentálta. Erre nemrég készült el az első tesztlapka, és minden a terveknek megfelelően vagy jobban alakul, így a 10 nm-es node esetében a kísérleti gyártásra még a következő év végén sor kerül, míg a tömeggyártás 2017 első negyedévében esedékes.

Mivel a 10 nm-es node fejlesztése sínen van a TSMC már a 7 nm-es node bevezetésére fókuszál. A tervek nagyon agresszívek, ugyanis a technológia minősítésére akkor kerülne sor, amikor a 10 nm-es node tömeggyártásba kerül, vagyis a 2017-es esztendő első negyedévében. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a tömeggyártás bevezetése már 2018-ban megtörténhet, és a TSMC-nek ez is az aktuális terve tekintve, hogy a 7 nm-es node esetében számos 10 nm-es node-nál használt elem újrahasznosítható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés