A TSMC elkészült a 10 nm-es tesztlapkájával

A TSMC a következő év végén szeretné elérhetővé tenni a 10 nm-es gyártástechnológiáját, amelynek fejlesztése a tervezettnél jobban halad. Többek között elkészült az első tesztlapka négy darab Cortex-A57-es maggal és számos egyéb áramkörrel.

A TSMC 10 nm-es tesztlapkája
A TSMC 10 nm-es tesztlapkája (forrás: Nikkei BP)

A lényeges eleme a fejlesztésnek a Cortex-A57-es magok használata, ugyanis ez komplex áramköri elemnek számít, tehát rendkívül fontos, hogy ilyenekkel is validálják a tömeggyártás előkészítéséhez szükséges eszközöket. Magának a lapkának csupán az a célja, hogy ellenőrizhető legyen a gyártástechnológia, a dizájn automatizálásra tervezett szoftvere, illetve a gyártáshoz szükséges eszközök összehangolt működése.

Az előkészületekre vonatkozóan a TSMC az idei év második felét adta meg céldátumként, és elég jó előjel, hogy már most aktív munkára van lehetőség, így a 2016 végére tervezett kísérleti gyártás bevezetése jelen helyzetben tarthatónak tűnik. A szükséges rendszerek kiépítése már folyamatban van a Fab 15-ös üzem Phase 5 jelzésű gyárépületében. A 2017 elején esedékes tömeggyártásra viszont egy új gyárban kerül majd sor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés