Ezúttal a TP-Link jelentkezett hátán fetrengő pókra emlékeztető gamer routerrel

Az Archer GX90 érdekessége, hogy a 2,4 és 5 GHz-es sávok mellett egy harmadik, játékra dedikált 5 GHz-es sávot is elérhetővé tesz.

Ha egy körben 8 antennát felvonultató routert látunk, nagy eséllyel egy kifejezetten a gamerek életét megkönnyítő hálózati eszközzel nézünk farkasszemet, és nincs ez másként a szintén 8 antennával operáló TP-Link Archer GX90 esetében sem.


[+]

A négymagos, 1,5 GHz-es ARM processzort használó router egy-egy 2,5 és 1 Gbps sebességű LAN/WAN porttal, három gigabites LAN csatlakozóval és egy-egy 2.0-s és 3.0-s USB kapuval rendelkezik, de az igazán érdekes dolgok a router vezeték nélküli szekciójában keresendők. A GX90 egy olyan IEEE 802.11ax Wi-Fi szabványt támogató eszköz, ami 2,4 és 5 GHz-es sávokat is rendelkezésünkre bocsát, utóbbiból ráadásul kettőt is kapunk, amelyek közül az egyiket kizárólag a játékok számára is fenntarthatjuk, így például a szomszéd szobában történő Netflixezés nem zavarja a mi jelünket, így problémamentesen játszhatunk tovább akkor is, ha egyébként több Wi-Fis fogyasztó csatlakozik a hálózatra.


[+]

A 6579 Mbps-os összesített sebességből akár 4804 Mbps is elérhető a „gamer” 5 GHz-es sávon, szoftveres téren pedig olyan extrákat kapunk, mint a játékok detektálására és előnyben részesítésére szolgáló Game Accelerator, a késleltetés valós időben történő monitorozását segítő Game Statistics, a vírusvédelemre és szülői felügyeletre használható Game Protector, vagy épp a GeForce NOW szolgáltatást priorizáló GeForce NOW QoS.

Az OFDMA és DFS szabványokat támogató, TP-Link OneMesh rendszerbe illeszthető TP-Link Archer GX90 itthon is elérhető, vételára nagyjából 115 000 forint körül mozog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés