Továbbfejlesztett lejátszókat dob piacra a Creative

A Creative 2005 májusában mutatta be első, merevlemezes Zen Neeon lejátszóit, melyek zenei képességeiken túl változtatható színű háttérvilágításukkal és az előlap dekorálását szolgáló, színpompás Stik-On matricákkal keltettek feltűnést. A gyártó fél év múltán megújította a termékcsaládot, és immár OLED kijelzős, 2 GB maximális kapacitású flashmemóriás változatokban is piacra dobta a lejátszót. A Creative ez utóbbi vonalon haladt tovább, hiszen most Zen Neeon 2 néven újabb flashalapú, de ezúttal már akár 4 GB tárhelyet biztosító modelleket jelentett be.

A Zen Neeon 2 elődeihez képest kisebb (81 x 42 x 12,5 mm) és könnyebb (50 gramm) lett, bár a különbség nem számottevő. Ismeri a WAV, MP3 és WMA hangformátumokat, és 128x128 pixeles, 1,5 hüvelykes színes kijelzőjén már JPEG képeket, sőt képességeihez illően átkódolt AVI videókat is meg tud jeleníteni. Beépített lítium-polimer akkumulátora 20 órányi zenehallgatásra vagy 8 órányi videózásra ad módot. A készülék hangot saját mikrofonjáról, FM rádióvevőjéről és vonali bemenetéről tud rögzíteni; a hangszín beállításához ötsávos equalizer használható, mely gyárilag programozott sémákat is ismer.

A Zen Neeon 2 számítógéphez USB 2.0 porton át csatlakozik, természetesen egyszerű külső adattárolóként is lehet rá fájlokat másolni. Az 1 és 2 GB-os változatok fekete, ezüst, kék, rózsaszín vagy narancsszínű hátlappal, a 4 GB-os típus fekete vagy ezüst hátlappal lesz kapható rendre mintegy 26 900, 36 400, illetve 41 800 forintnak megfelelő ajánlott áron. Az előlap szokásos módon fekete; a lejátszóhoz egy Stik-On matrica jár, továbbiak csomagonként mintegy 2100 forintnak megfelelő áron szerezhetők be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés