Új OLED tévészériával támad a Toshiba

A Hisense által felvásárolt cég a jelek szerint tényleg megmarad.

Hirdetés

A Hisense tavaly év végén vásárolta fel a Toshiba tévés szekcióját, és voltak olyan félelmek, hogy ezzel el is tűnhet a patinás név a piacról. Nos a jelek szerint ettől nem kell tartani, legalábbis egyelőre, a Toshiba ugyanis bejelentette, hogy júliusban elérhetővé teszi új prémium kategóriájú tévészériáját.

Toshiba X920
Toshiba X920 (forrás: AV Watch) [+]

Az 55 és 65 hüvelykes méretben elérhető X920 az OLED családot erősíti, és a szokásoknak megfelelően az LG által gyártott panelt használja. A 4K felbontású modellek támogatják a nagy dinamikatartományú, HDR 10 vagy HLG szabványú videók filmek megjelenítését. Megkapták a cég saját képfeldolgozó technológiáját, a Regza Engine Evolution PRO-t, amely a gyártó szerint pontosabb szín- és mozgásmegjelenítést garantál. A beépített 46 wattos hangrendszer két 15 wattos Full Range hangsugárzót és két 8 wattos magassugárzót tartalmaz.

A Toshiba saját okostévé rendszerével látta el a modelleket, amelyek így internetes tartalmak futtatására is módot adnak, illetve megkapták a Google Assistant technológiát is. A termékek első körben Japán kerülnek a boltokba 450 000 (~ 1 050 000 forint) és 650 000 jenes (~1 500 000 forint) áron. Azt csak remélni lehet, hogy ha egyszer eljutnak Európába ezek a modellek, akkor azért faragnak valamit az említett összegeken, mert egyébként ma már nem sok esélyük lenne az egyre olcsóbbá váló rivális modellek között.

Előzmények

Hirdetés