Toshiba: ötszáz nyomat egyetlen lapra

A főként kereskedelmi rendszerekre specializálódott Toshiba TEC egy különleges nyomtatót mutatott be, amely hozzájárulhat a hulladékmennyiség, illetve a széndioxid-kibocsátás visszafogásához. A B-SX8R olyan esetekben használható, amikor nincs szükség a dokumentumok tartós megőrzésére, ugyanakkor a kinyomtatott lapok visszagyűjthetők – a készülék ugyanis többször felhasználható lapokra dolgozik.

Hirdetés

A papír helyettesítésére az üdítőspalackokból is ismert polietilén-tetraftalátot (PET) használják, melyre hőérzékeny réteg kerül. A Toshiba adatai szerint a PET lapok gyártása hatszor kevesebb széndioxid kibocsátásával jár, mint ugyanannyi papír előállítása, és újrafeldolgozásuk is megoldható. Egyetlen PET lapra mintegy 500 alkalommal lehet printelni, és a hőnyomtatási eljárásnak köszönhetően festék, toner sem szükséges hozzá.

A fekete-fehér nyomatokat készítő B-SX8R A4 és A5 méretben dolgozik, 500 lapos adagolóval rendelkezik. Felbontása 305 dpi, egy perc alatt legfeljebb 12 oldallal készül el. Dokumentumokon kívül vonalkódok készítésére is felhasználható, a különféle rendszerekkel való együttműködést többféle interfész (10/100 Mbps Ethernet, USB, párhuzamos, soros port) teszi lehetővé. A printert Japánban már forgalmazzák, az európai bevezetést egyelőre a kereslettől teszik függővé. A B-SX8R működését bemutató videó itt érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés