Olcsó, de becsapós Toshiba márkájú tévék érkeznek

Az új széria az Amazon Fire TV smart platformjára épül, és lehet, hogy a néven kívül nincs sok köze a szebb napokat látott márkához.

Hirdetés

Az Amazon és a Best Buy áruházlánc bejelentette, hogy a közeljövőben megkezdik egy Toshiba márkájú új tévészéria forgalmazását, nyomott áron. Ez azt jelenti, hogy a 43 hüvelykes változatért 330 (~91 000 forint), az 50 hüvelykesért 400 (110 000 forint), az 55 hüvelykesért pedig 480 dollárt, azaz körülbelül 132 000 forintot kérnek el. A televízió az Amazon saját okostévé platformjára, a Fire TV-re épül, amely rengeteg különféle online tartalom elérését teszi lehetővé. Eddig egyébként nem volt Toshiba márkájú, Fire TV-s televízió, és a Hisense által felvásárolt Toshiba tévés üzletágának munkatársai eddig nem beszéltek arról, hogy elmozdulna ebbe az irányba. Ezért valószínű, hogy ennek a készüléknek a neven kívül semmi köze nincs az egykor szebb napokat is látott Toshiba televíziókhoz.


[+]

Ezt a feltételezést erősíti meg a dizájn is, amely köszönőviszonyban sincs azzal, amit eddig a Toshiba tévéktől megszokhattunk, cserébe nagyon hasonlít az olcsó hipermarketes televíziókra. A 4K felbontású, Direct LED háttérvilágítású termék támogatja a HDR 10 szabványú nagy dinamikatartományú filmek, videók megjelenítését, viszont a 3D tartalmakkal nem boldogul. A televízió megkapta az Amazon Alexa személyi asszisztens technológiát, amelynek köszönhetően szóban is lehet kommunikálni vele.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés